Viceprimarul frizer a fost ras, tuns și frezat de ANI.

Pentru că nu s-a putut ține departe de mașina de tuns, viceprimarul comunei Fierbinți, Cîmpeanu Marius Alin, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Deși carnetul de membru PSD l-ar recomanda pentru tunuri mai serioase, vicele din orașul Fierbinți a fost taxat de ANI pentru un fleac. Conform comunicatului postat pe site-ul agenției pe 3 octombrie 2019, vicele a exercitat în perioada 24 iunie 2016- 6 august 2018 o funcție plătită la o societate comercială.

Omul a prestat activități de hair stylist la frizeria pe care o deține în baza unui contract de muncă cu timp parțial (2 ore pe zi) . Potrivit art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, funcția de viceprimar este incompatibilă cu calitatea de angajat al unei societăți comerciale.

Decizia ANI poate fi atacată în instanță ceea ce înseamnă că până la finalizarea procesului viceprimarul frizer își poate păstra funcția. În cazul în care frizerul pierde procesul el nu va mai putea ocupa această funcție pentru o perioadă de 3 ani. Cîmpeanu a fost candidatul PSD pentru primăria Fierbinți la alegerile din 2016.