Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare meteo valabilă pentru zilele de 27, 28 și 29 iulie. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

Pentru data de 27 iulie a fost emisă o avertizare meteo de cod portocaliu care vizează 15 județe din sudul și sud-estul țării, plus municipiul București. Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

Miercuri (27 iulie), în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie), local în zonele de munte și în centru, iar după-amiaza și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Articolul precedentCreștere salariul minim al românilor. Anunțul Ministerului Muncii despre veniturile angajaților
Articolul următorRăzboi Ucraina. Turcia a trimis nave de război în Marea Neagră