În patru meciuri oficiale directe Unirea Slobozia a fost "naşul" Rapidului şi conduce cu două victorii şi două rezultate de egalitate.

Unirea Slobozia se luptă cu Rapid Bucureşti pentru unicul loc din serie ce asigură promovarea în liga a doua. În precedentele patru meciuri oficiale, ialomiţenii nu au pierdut niciodată în faţa echipei condusă din teren de Daniel Pancu, actualul antrenor al giuleştenilor.

Unirea Slobozia versus Rapid Bucureşti, bătălia toamnei pentru primul loc în clasament, este meciul week-end-ului în liga a treia. Locul 2, cu un punct handicap, vizează victoria în faţa propriilor suporteri şi detronarea liderului Rapid.

De partea slobozenilor „cântă” rezultatele oficiale din precedentele partide directe. Unirea Slobozia şi Rapid Bucureşti s-au luptat în 2014 pentru promovarea în prima ligă iar remiza din ultima etapă de la Slobozia avea să aducă „vişiniilor” punctul mult dorit.

În ediţia 2013 – 2014 a ligii a doua Unirea Slobozia depăşea Rapid Bucureşti pe teren propriu cu 1 – 0 şi repeta victoria la limită în primăvară pe stadionul vulcanic din Giuleşti.

În playoff, tot pe Giuleşti, Unirea Slobozia condusă la vremea aceea de tandemul Adrian Mihalcea (antrenor principal) şi Enache Costea (antrenor secund) încheia la egalitate 2 – 2 un meci în care a dominat Rapidul.

În meciul decisiv în care s-a jucat cu promovarea pe masă Rapid Bucureşti avea să obţină punctul pentru prima ligă după un meci încheiat la egalitate, scor 1 – 1.

„Va fi un meci crâncen cu Rapid!”

Enache Costea a trăit de pe bancă, din poziţia de antrenor secund, meciurile de poveste câştigate de Unirea Slobozia în faţa Rapidului dar antrenorul principal de acum nu se gândeşte la ce a fost.

„La fotbal nu există trecut, trebuie să ne hrănim cu prezentul. Este clar că au fost momente extraordinare atunci când am jucat cu Rapid la liga a doua şi i-am bătut dar acum este cu totul altceva, şi la echipa noastră, şi la echipa lor.”, spune tehnicianul.

În sezonul actual promovarea în liga a doua este o afacere în trei: Rapid Bucureşti, Unirea Slobozia şi CS Afumaţi. Cum doar trei puncte despart aceste echipe este evident că meciurile directe vor fi decisive.

„Meciul cu Rapid este la fel de important ca şi celelalte, tot trei puncte sunt puse în joc, tot trei puncte vrem să câştigăm. Rapid are tradiţie, are echipă de valoare şi un antrenor Daniel Pancu la fel de ambiţios ca atunci când juca fotbal. Anticipez un meci crâncen şi echipa care va greşi mai puţin va câştiga meciul.”, prefaţează confruntarea antrenorul Enache Costea.

Rapid vine să câştige la Slobozia

Scăpaţi cu bine şi din meciul cu CS Tunari, câştigat la limită ca atâtea în acest campionat, rapidiştii vin la Slobozia să-şi păstreze avansul de un punct.

O atitudine războinică impusă de temperamentalul Daniel Pancu, pe teren atunci când Rapid nu reuşea să câştige nici măcar un singur meci din cele patru împotriva Unirii Slobozia.

Imediat după meciul de etapa trecută, antrenorul Pancu a intrat în vestiar şi le-a mulţumit jucătorilor săi pentru victoria cu Tunari, amintindu-le şi de meciul de la Slobozia.

„Vedeţi foarte bine cum se autodepăşesc toţi când joacă cu voi, cum îşi doresc să fie în locul vostru. Ne aşteaptă finala campionatului de până acum. Vă spun, pregătitor, că ne aşteaptă un război! Întâlnim o echipă foarte agresivă, o să vă spun cum îi surprindem. Îi batem pe ăia când nu se aşteaptă nimeni, cu toate absenţele, nu contează cine lipseşte.”, le-a spus Daniel Pancu jucătorilor săi cu o săptămână înaintea meciului cu Unirea Slobozia.

Partida dintre Unirea Slobozia şi Rapid Bucureşti începe la ora 14.00 pe stadionul municipal Slobozia, unde accesul spectatorilor este gratuit.

Pe lângă programele gratuite de meci, gazdele au pregătit pentru cei care vin să susţină echipa şi 500 de postere cu lotul din acest sezon al Unirii Slobozia.

 

 

Articolul precedentCui folosește majorarea salariului minim?
Articolul următorAccident grav la Coşereni cu două victime. A fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD