Unirea Slobozia s-a impus cu 1 – 0 în faţa ilfovenilor după ce fotbaliştii ialomiţeni au fost obligaţi ca în ultimele 30 de minute să apere eroic avansul minim cu un om în minus.

Unirea Slobozia câştigă chinuit pe teren propriu cu SC Popeşti Leordeni şi continuă să nu arate bine după reluarea campionatului. Trupa lui Enache Costea rămâne pe locul 3, la şapte puncte în spatele liderului Rapid Bucureşti.

Ghinionul a lovit din nou echipa Unirea Slobozia şi înaintea meciului de astăzi i-a pierdut accidentaţi pe Soare, Gherasim şi Topor. Obligate să improvizeze, gazdele s-au lovit de un presing agresiv la centrul terenului dar chiar şi aşa au reuşit să creeze presiune la poarta adversă.

După trei cornere la care ultima execuţie a fost ineficientă, la mijlocul reprizei Unirea Slobozia deschide scorul. Lovitură liberă la doi metri de tuşă, Gabriel Teodorescu şutează cu efect şi mingea se opreşte în vinclul porţii, în ciuda opoziţiei portarului Stoica.

Avea să fie unica situaţie mai clară a reprizei care se încheie cu şutul expediat din afara careului de Dinu însă portarul gazdelor este bine plasat şi respinge în corner.

Eliminare pentru un al doilea cartonaş galben luat stupid

Partea secundă se reia cu aceeaşi luptă surdă la mijlocul terenului, cu multe baloane vândute prea uşor de ambele echipe. Unirea Slobozia este mai prezentă în joc dar SC Popeşti Leordeni încearcă să amendeze erorile defensive cu multe contre în viteză purtate în banda stângă.

Echilibrul se strică în minutul 60, atunci când atacantul Mihăiţă Năstase trimite mingea în poartă după ce arbitrul de centru oprise jocul pentru o poziţie de ofsaid.

Iniţial bucureşteanul Sergiu Anton nu a vrut să-l sancţioneze pe jucătorul Unirii Slobozia dar la cererea expresă a fundaşului Anghilini a scos cartonaşul galben din buzunar. Cum era al doilea, gazdele rămân în inferioritate pentrul ultima jumătate de oră de joc.

Obligaţi să facă pasul înapoi, fotbaliştii de la Unirea se rezumă la un joc distructiv, cu încercări sterile de a lovi pe contraatac. Oaspeţii se reped în terenul advers dar mingile aruncate mai mult la întâmplare nu pot aduce ceva pe tabelă.

Cu cinci minute înainte de final SC Popeşti Leordeni îşi trece în cont o situaţie bună de a egala, centrare Dinu şi reluare cu capul a lui Vincene dar mingea loveşte bara laterală.

Unirea Slobozia câştigă în cel mai italian stil cu putinţă şi rămâne pe locul 3 în clasament într-o serie în care Rapid Bucureşti a mai pus două puncte în plus faţă de locul 2 după ce CS Afumaţi nu a reuşit decât un egal pe teren propriu cu CS Făurei.

UNIREA Slobozia: Dobre, Ene, Suciu, Ibrian, Toma, Teodorescu, Chebac, Răduca, Milotin, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Bălan, Şerban, Lemnaru, Comşa. Antrenor: Enache Costea.

SC Popeşti Leordeni: Stoica, Vincene, Anghel, Anghilini, Moldoveanu, Drăgan, Dinu, Ilie, Constantinescu, Stîngă, Albert. Au mai jucat: Neaţă, Ciobanu, Marzea, Ciotoianu. Antrenor: Dan Păun.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentMedicii ortopezi de la spitalul din Slobozia operează cu scule ruginite
Articolul următorIalomița medievală. Peste 100.000 de oameni beau apă infectată cu fecale