În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coșereni, au depistat pe raza comunei, un tânăr de 20 de ani, care transporta în autoturism peste 2500 de materiale pirotehnice: petarde din categoriile P1, F3 și F4 și tuburi de artificii din categoria F2. 

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține documente de provenință pentru articolele pirotehnice și nici autorizație pentru efectuarea de operațiuni cu astfel de produse.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

În perioada următoare, poliţiştii ialomițeni vor intensifica acţiunile de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice de către agenţii economici sau persoanele fizice autorizate. Controalele vor viza aspecte privind deţinerea, depozitarea, comercializarea, transportul şi folosirea articolelor pirotehnice.

Activităţile au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2019/2020.

Nu uitați!

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, apărute pe piața românească, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate.

Referitor la persoanele fizice, atragem atenția că acestea, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului.

Articolele pirotehnice din categoriile F2-F4, P.1, P.2, T.1 și T.2 nu pot fi confecționate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice în scopuri de divertisment.

Se arată intr-un comunicat al IPJ Ialomita

Articolul precedentDiplome FALSE la Universitatea Spiru Haret. 6 persoane reținute, între care prorectorul
Articolul următorALERTĂ METEO. Meteorologii au emis cod GALBEN de fenomene periculoase – HARTA