Marți, 21 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pe  DE 584, pe un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din județul Ialomița, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Valea Cânepii, din municipiul Brăila. Tânărul postese în jurul orei 18.15 un video live de la volanul autoturismului în care se mai afla cu alți doi tineri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii brăileni au constatat ca tânărul aflat la volan are permisul de conducere invalid.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

De asemenea, polițiștii au constatat că nici șoferul și nici cei doi pasageri care se aflau în mașină, cu vârste de 20, respectiv 28 de ani, nu au putut prezenta documente care să le justifice prezența pe raza județului Brăila, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare 3/2020, privind restricțiile de circulație.

În postarea de pe rețelele de socializare, tânărul a vrut să-și arate superioritatea către cei peste 200 de urmăritori ai videoclipului spunând: ”Ba, voi sunteti in casa. Va uitati la mine. Stati in casa inchisi si eu ma plimb pe afara. Uitati si voi cum se ridica acul, terminatilor! Voi sunteti niste terminati, retardati si noi ne plimbam la 200 la ora. Dau 200-300 de euro si imi iau permisul inapoi. Noi ne permitem sa mergem cum vrem!”

Totodată, având în vedere imaginile video publicate pe rețeaua de socializare Facebook, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare totală de 3.290 de lei, conform Legii 61/1991, pentru adresarea de expresii jignitoare în spațiul public, și conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță pe timpul circulației pe drumurile publice și pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, relatează realitateadebraila.net

Articolul precedentJudeţul Ialomiţa a înregistrat încă un deces cauzat de infecţia cu COVID-19
Articolul următorRomânia a depășit pragul de 10.000 de infectări