Marți, 26 noiembrie, în jurul orei 09.20, a izbucnit un incendiu la o casă din localitatea Săveni – sat Frățilești, informează ISU Ialomița. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda Țăndărei, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 9 pompieri și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Pompierii au găsit doi minori cu vârstele de 1 și 4 ani, care la momentul izbucnirii incendiului erau singuri în casă. Aceștia s-au jucat cu materiale combustibile în jurul sobei, ceea ce a dus la provocarea incendiului. Fumul degajat a inundat rapid încăperea și a provocat intoxicații grave copiilor. Până la sosirea echipajelor de intervenție, mama copiilor, care i-a lăsat nesupravegheați pentru câteva momente, i-a evacuat pe aceștia din locuință și a alertat forțele de stingere și prim-ajutor.

Paramedicii au acordat primele îngrijiri medicale minorului în vârstă de aproximativ 1 an, care ulterior a fost  transportat  la spital. Celălalt minor, în vârstă de aproximativ 4 ani, a fost găsit în stop-cardiorespirator. Cadrele medicale i-au efectuat manevre de resuscitare mai bine de 60 de minute. Din păcate, pentru el eforturile au fost în zadar, minorul fiind declarat decedat de către medicul de pe ambulanță.

Articolul precedentApocalipsa după Guvernarea PSD: „Sunt sute de primării în țară ce pot intra în faliment”
Articolul următorȘoferii, loviți din plin de Guvernul Orban! Punctul de amendă crește până la 223 lei, începând cu 1 ianuarie 2020