Marți, 26 noiembrie, în jurul orei 09.20, a izbucnit un incendiu la o casă din localitatea Săveni – sat Frățilești, informează ISU Ialomița. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda Țăndărei, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autosanitară SMURD, încadrate cu 9 pompieri și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Pompierii au găsit doi minori cu vârstele de 1 și 4 ani, care la momentul izbucnirii incendiului erau singuri în casă. Aceștia s-au jucat cu materiale combustibile în jurul sobei, ceea ce a dus la provocarea incendiului. Fumul degajat a inundat rapid încăperea și a provocat intoxicații grave copiilor. Până la sosirea echipajelor de intervenție, mama copiilor, care i-a lăsat nesupravegheați pentru câteva momente, i-a evacuat pe aceștia din locuință și a alertat forțele de stingere și prim-ajutor.

Paramedicii au acordat primele îngrijiri medicale minorului în vârstă de aproximativ 1 an, care ulterior a fost  transportat  la spital. Celălalt minor, în vârstă de aproximativ 4 ani, a fost găsit în stop-cardiorespirator. Cadrele medicale i-au efectuat manevre de resuscitare mai bine de 60 de minute. Din păcate, pentru el eforturile au fost în zadar, minorul fiind declarat decedat de către medicul de pe ambulanță.