Ce putem face când tusea ne apucă seara sau undeva unde nu avem acces imediat la o farmacie? Tusea seacă nu e neapărat un motiv de îngrijorare, de cele mai multe ori trece de la sine cam după trei săptămâni. Medicul ne poate recomanda antitusive, însă putem apela și la unele leacuri bătrânești.

Mierea de albine este unul dintre cele mai vechi leacuri pentru a calma tusea seacă la adulți sau chiar și copiii de peste 1 an. Mierea este un antiinflamator și totodată un antibacterian puternic. Ca să-și facă efectul, e bine ca după administrare să nu bei și să nu mănânci nimic cel puțin jumătate de oră.

Ceaiul de ceapă, cu proprietati antivirale, antiinflamatoare si antibacteriene, este de asemenea benefic pentru a calma tusea seaca. Pentru un ceai de ceapă e nevoie de 2-3 ceape si de 1 litru de apă. Se îndeparteaza primul strat de foi, apoi spala bine cepele și se taie în jumătăți. Se fierbe până apa scade la jumătate. Se bea cu miere de albine.

Siropul de ridiche neagră e un alt remediu naturist, antitusiv, fiind considerat cel mai eficient în a combate tusea seacă. Se scobește o gaură în partea superioară și se adaugă miere pana trece de jumatate, se acoperă și se lasa la macerat timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. Se consumă câte puțin pe toată durata zilei.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentCutremur în a doua zi de Crăciun
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET