Polițiștii ialomițeni au emis în ultimele 48 de ore 3 ordine de protecție provizorii, pe numele a trei bărbați cu vârt cuprinse între 41 și 55 de ani, care și-ar fi lovit soțiile în timp ce se aflau la domiciliu.                                  

În primul caz, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți-Târg au fost sesizați la data de 1 februarie a.c., prin apel 112, cu privire la faptul că în comuna Dridu, o femeie de 36 de ani, a fost agresată de soțul său.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că pe fondul unor discuții în contradictoriu, bărbatul în vârstă de 45 de ani din comuna Dridu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, ar fi lovit-o pe soția sa.

În urma incidentului, la fața locului s-a deplasat și un echipaj al ambulanței care i-a acordat femeii îngrijiri medicale de specialitate, aceasta refuzând transportul la spital.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violenţă domestică, reieșind că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie.

***

La data de 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia, au intervenit la un alt caz de violență în familie, sesizat prin apel unic de urgență 112.

Cu ocazia deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit că pe fondul unui conflict spontan, un bărbat de 41 de ani din comuna Gheorghe Lazăr ar fi lovit-o pe soția sa în vârstă de 30 de ani, ar fi amenințat-o și ar fi distrus mai multe bunuri din casă.

În urma completării formularului de evaluare, polițiștii au constatat  că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, existând risc iminent asupra vieții și integrității victimei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie,  amenințare și distrugere.

***

La data de 3 februarie a.c., polițiștii  din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au fost sesizaţi de o femeie de 52 de ani din Urziceni, cu privire la faptul a fost agresată de soțul său în timp ce se afla la domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul de 55 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, ar fi lovit-o pe soția sa cu pumnii în zona capului și în zona toracică.

În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de violență în familie.

De asemenea a fost completat formularul de evaluare a riscului, nivelul de clasificare a asupra victimei fiind ”risc iminent”, astfel că a fost emis ordin de protecție provizoriu.

Articolul precedentPoșta Română a luat măsuri radicale din cauza coronavirusului
Articolul următorDouă persoane dispărute în apele brațului Borcea