Polițiștii ialomițeni au depistat la Slobozia și Urziceni doi bărbați de 27 și 37 de ani, în timp ce transportau 34 de bovine și cabaline fără documente de provenință și autorizații sanitar-veterinare.

În urma verificărilor efectuate a reieșit că în autoutilitară se aflau 8 bovine, pentru care conducătorul auto nu avea documente de provenienţă, iar autoutilitara nu este autorizată sanitar veterinar în vederea transportului de animale vii.

Bărbatul a fost sancționat pentru încălcarea normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor  conform HG 984/2005, precum și pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, valoarea amenzilor fiind de 3200 de lei.

Tot duminică, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au depistat pe o stradă din municipiul Urziceni un autocamion în care se aflau 14 cabaline, iar lângă acesta se aflau alte 12 animale ce urmau să fie încărcate.

În urma verificărilor a reieșit că cele 26 de cabaline erau pregătite pentru transport în vederea vânzării acestora, fără a avea documente sanitar-veterinare de proprietate şi transport în acest sens.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Direcției Sanitar Veterinare Ialomiţa, față de persoanele implicate luându-se măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea legislației în vigoare.

Articolul precedentMinisterul Educației a anunțat calendarul înscrierilor la GRĂDINIȚĂ
Articolul următorPeşte transportat fără documente legale, confiscat de poliţiştii din Făcăieni