Departamentul de Stat al SUA a adăugat săptămâna aceasta 116 ţări pe lista consultativă „Nivelul patru: nu călătoriţi”, din cauza pandemiei COVID. Pe listă a fost inclusă și România, alături de Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic și Germania.

Traian Băsescu a explicat de ce SUA au inclus România pe această listă precizând că americanii sunt reticenți când observă un număr mic de teste, dar un număr mare de morți și pacienți în stare gravă, așa cum raportează autoritățile de la București.

”Americanii nu sunt la fel de proști ca românii. Pe românii îi păcălești cu cifre, cu un număr mic de infectări. Americanii văd raportul dintre numărul de infectați și morți. Nu e o interdicție de călătorie, ci o avertizare. Pe timpul lui Trump au fost 34 de țări, iar Joe Biden a cuprins 150 de țări. Alături de noi sunt toate țările din Schengen.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Articolul precedentMinistrul Finanțelor, reacție la decizia Fitch de a reconfirma poziţia României în categoria ţărilor cu risc scăzut pentru investiţii
Articolul următorBilanț CORONAVIRUS 24 aprilie. Informații oficiale: 2.201 cazuri noi, 154 de decese