Un copil de 5 ani din județul Mureș și-a pierdut viața luni după-amiază, după ce a fost împușcat accidental de fratele său mai mare, în vârstă de 8 ani, cu o armă neletală cu aer comprimat lăsată nesupravegheată. Tragedia s-a petrecut la o cabană situată între localitățile Pănet și Mădăraș, unde cei doi copii se aflau împreună cu familia și alte persoane.

Astăzi, în jurul orei 15.00, polițiștii au fost sesizați prin Apel 112, cu privire la faptul că, la marginea unei păduri dintre localitățile Pănet și Mădăraș, un minor ar fi fost împușcat cu o armă cu aer comprimat, fiind în stare de inconștiență, a transmis IPJ Mureș.

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș în vederea efectuării de cercetări și stabilirii situației de fapt.

„Din primele cercetări efectuate, a reieșit faptul că, un minor de 8 ani, în timp ce se afla, cu familia și alte persoane, la o cabană situată între localitățile Pănet și Mădăraș, ar fi manevrat o armă neletală, cu aer comprimat, care ar fi fost lăsată nesupravegheată, și l-ar fi rănit în mod accidental, pe fratele acestuia, de 5 ani.

Echipajul medical aflat la fața locului i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, însă din nefericire a fost declarat decesul minorului.

Din primele date, arma este deținută în mod legal, de un bărbat, de 49 de ani”, a precizat Emanuela Fărcaș, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentPrognoza meteo, actualizată: FENOMENE NEOBIȘNUITE, după temperaturile de vară
Articolul următorMarea Britanie ridică mai multe restricții