CFR anunță, în această dimineață, că circulația feroviară este oprită temporar pe intervalul Lunca Bradului-Toplița (linie simplă), din cauza copacilor rupți de furtuna din cursul nopții.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară este oprită temporar la această oră pe intervalul Lunca Bradului-Toplița (linie simplă), unde personalul feroviar acționează pentru îndepărtarea din gabaritul liniei a copacilor rupți de furtuna din cursul nopții.

Imagine

Personalul feroviar din stațiile Toplița și Deda intervine pentru eliberarea liniei de cale ferată, iar lucrările pentru înlocuirea firului de contact rupt și a altor componente avariate se vor derula după reînscrierea în circulație a celor 2 trenuri oprite temporar în Lunca Bradului și Răstolița – IR 10731 și IRN 407 – care vor fi dublate cu locomotivă Diesel pe zona fără tensiune în linia de contact.

Imagine

 

Personalul feroviar al SRCF Brașov intervine deja în zona respectivă pentru îndepărtarea copacilor și eliberarea gabaritului, astfel încât traficul feroviar pentru trenurile staționate temporar să se reia în condiții de siguranță, mai menționează sursa citată.

Vijeliile și ploile torențiale au făcut prăpăd în județele din vestul și nordul țării. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini, au căzut peste mașini și au blocat drumuri întregi. Pompierii au intervenit de urgență. 

La Arad și Oradea a plouat torențial pentru câteva zeci de minute, iar rafalele de vânt care au înregistrat și 90 de kilometri pe oră au smuls zeci de copaci din rădăcini. Arborii au căzut pe drumul DN79 care leagă cele două orașe. Zeci de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a elibera drumul.

 

În doar câteva minute, o rupere de nori a făcut prăpăd în Oradea. Oamenii din zonă au primit mesaje RO-Alert pentru a se adăposti și pentru a evita orice deplasări.

Imagine

Câteva mii de suporteri ai Naționalei care au ieșit la terase să vadă meciul au fost prinși în mijlocul furtunii violente.

Specialiștii anunță că după valul de căldură furtunile vor fi tot mai puternice cu grindină și rafale violente de vânt. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCutremur în România, duminică dimineața
Articolul următorSpovedania unui fost edil. Cum a ajuns victimă a mafiei coldiste – VIDEO