Pandemia a încetinit simțitor călătoriile în toată lumea, făcându-ne să ne dorim cu orice preț să evadăm către orice destinație. Odată cu apariția vaccinului, cu toții ne-am făcut speranțe că lucrurile vor reveni la normal. 

Din fericire, multe țări au spus deja că vor întâmpina călători, fără un test Covid-19 negativ și fără să fie nevoiți să stea în carantină la sosire, dacă au dovezi oficiale ale vaccinului împotriva coronavirusului. Realitatea Travel ne oferă zece destinații de vacanță deschise turiștilor vaccinați în vara anului 2021.

Polonia

Varșovia este un oraș distractiv, vibrant, care este antidotul perfect la aceste luni de izolare. Cerința de carantină de 10 zile pentru cei care călătoresc în Polonia va fi ridicată pentru oricine a fost complet vaccinat. Va trebui să aveți un test Covid emis cu 48 de ore înainte de sosire și vor fi acceptate atât testele PCR, cât și testele antigen.

Georgia

De la faimoasele străzi istorice din Tbilisi și până la regiunile montane îndepărtate, Georgia este o destinație unică și variată. Începând de la 1 februarie 2021 toți turiștii internaționali pot intra în Georgia (țara, nu statul american), atâta timp cât pot dovedi că au primit ambele doze de vaccin coronavirus.

Liban

Locurile vibrante de ieșit la cină din Beirut și barurile elegante vă vor ține ocupați cel puțin un weekend întreg. În Liban, călătorii vor putea sări peste măsurile de carantină mai lungi, atâta timp cât au efectuat un test PCR care a ieșit negativ cu 96 de ore înainte de zbor. La sosire, li se cere să facă un alt test și o carantină timp de 72 de ore. 

România

Turiștii sunt așteptați la noi în țară și nu vor fi puși în carantină, cu condiția să poată prezenta dovada a două vaccinări Covid, a doua doză fiind administrată cu mai mult de 10 zile înainte de călătorie. 

Apoi, se pot bucura de frumoasa Transilvania, care este o glorioasă revenire la viața rurală de odinioară, plină de clădiri din secolul al XII-lea și castele gotice, căruțe trase de cai, urși bruni și fermieri care îngrijesc câmpurile. 

Islanda

Măsurile Covid pentru călătoriile în Islanda includ testarea și carantina, dar se așteaptă ca persoanele care pot dovedi că au primit vaccin să poată ocoli acest lucru de sâmbătă, 1 mai 2021. Autoritățile acceptă, de asemenea, certificate care dovedesc infecția Covid anterioară, permițându-le celor cu anticorpi să fie scutiți de testare sau carantină.

Seychelles

Seychelles intenționează să elimine toate cerințele de carantină pentru cei care au făcut un vaccin Covid. Cu toate acestea, un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore până la călătorie va trebui în continuare să fie prezentat. 

Estonia

Ministerul eston a confirmat că țara va întâmpina călătorii în următoarele condiții: „De la 1 februarie, autoizolarea de 10 zile și testarea Covid-19 nu sunt obligatorii, inclusiv pentru cei care sosesc din Marea Britanie sau dintr-o țară terță, pentru persoane care fie au suferit de Covid-19 și nu au trecut mai mult de șase luni de când au fost declarați vindecați sau care au fost supuși vaccinării împotriva Covid-19 și nu au trecut mai mult de șase luni de la finalizarea acestuia.” 

Cipru

Cipru a declarat că își va deschide granițele pentru turiștii vaccinați din luna mai. Guvernul cipriot permite tuturor celor care au avut ambele doze de vaccin Covid să intre pe insulă. Doar celor care au avut un vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) li se va permite să intre fără a fi nevoie și de un test negativ sau de carantină. Vaccinurile utilizate în Marea Britanie (Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca și în curând Moderna) sunt aceleași aprobate de EMA.

Grecia

Grecia intenționează să primească turiști străini începând de vineri, 14 mai – călătorii trebuie să prezinte un certificat care să demonstreze că au fost vaccinați sau au anticorpi, sau prezintă un test negativ valid. Ministrul turismului, Haris Theocharis, a declarat: „În ceea ce privește 2021, în Grecia suntem mai mult decât optimiști”.

Portugalia

În Portugalia situația nu este certă. Oficialii au dezvăluit că speră ca în curând să se permită și la ei să vină turiști vaccinați, care să fie scutiți de carantinarea într-un hotel la intrarea pe teritoriu portughez. Momentan, călătorii trebuie să prezinte un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Legumele românești, în pericol! Cum pot fi salvate soiurile autohtone
Articolul următorUn nou RECORD de infectări, de la începutul anului: 6.651 de cazuri noi, 140 de decese