TikTok a introdus mai multe funcţii noi în prima parte a anului 2023, pornind de la angajamentul companiei de a crea experienţe sigure şi pozitive pentru comunitatea globală.

„TikTok îi inspiră pe oameni să îşi împărtăşească creativitatea, cunoştinţele şi pasiunile cu alţii în timp ce se distrează şi aduc bucurie comunităţii. Pentru a oferi un spaţiu primitor şi autentic, TikTok a introdus mai multe funcţii noi în prima parte a anului 2023, pornind de la angajamentul companiei de a crea experienţe sigure şi pozitive pentru comunitatea globală. TikTok este un mediu distractiv şi incluziv în care oamenii pot crea, pot găsi comunităţi şi se pot distra, iar platforma acţionează pentru a elimina conţinutul care încalcă Regulile Comunităţii şi pentru a limita conţinutul care poate fi nepotrivit pentru o audienţă extinsă. Obiectivul TikTok este de a identifica şi a elimina conţinutul care încalcă politicile platformei rapid şi la scară largă. Pentru a continua aceste eforturi, TikTok lucrează să: prioritizeze eliminarea rapidă a conţinutului extrem, cum ar fi materialele de abuz sexual asupra copiilor (CSAM) şi extremismul violent; minimizeze vizualizările conţinutului care încalcă Regulile Comunităţii TikTok; asigure acurateţe, consistenţă şi echitate pentru creatorii de pe platformă”, se arată într-un comunicat al platformei.

În acest sens, platforma utilizează un mix format din tehnologia automatizată şi specialişti în moderare care pot lua decizii contextuale pe subiecte nuanţate, cum ar fi dezinformarea, discursul instigator la ură şi hărţuirea.

Pe măsură ce comunitatea continuă să crească şi să se exprime autentic – inclusiv prin intermediul experienţelor noi precum clipurile mai lungi, LIVE şi TikTok Now – evoluează şi abordarea TikTok în ceea ce priveşte moderarea conţinutului. Astfel, TikTok a actualizat sistemele de revizuire a conţinutului, pentru a încorpora mai eficient gradul de risc al unui videoclip (pe baza tipului de încălcare potenţială) şi audienţa aşteptată (pe baza conturilor urmărite), pentru a determina dacă conţinutul respectiv va fi eliminat, trimis pentru a fi revizuit de către un specialist sau dacă trebuie luată o altă decizie.

De asemenea, platforma ia măsuri precum funcţiile care au restricţii de vârstă, marcarea conţinutului neeligibil pentru recomandare şi sistemul de organizare a conţinutului pe baza maturităţii (Content Levels), pentru a reduce conţinutul nepotrivit prin limitarea persoanelor care pot crea sau urmări anumite tipuri de conţinut.

Încrederea şi autenticitatea reprezintă motorul creativităţii – iar TikTok joacă un rol important în încurajarea discuţiilor despre schimbări climatice pe platformă. În luna aprilie a acestui an, TikTok a anunţat o serie de iniţiative pentru a reduce dezinformarea despre schimbările climatice şi promovează informaţiile oficiale pe tot parcursul anului.

Astfel, TikTok aplică noua politică privind dezinformarea asupra schimbărilor climatice, ce are ca scop eliminarea informaţiilor false, care neagă date ştiinţifice cunoscute, cum ar fi conţinutul care contestă existenţa schimbărilor climatice sau factorii care contribuie la aceasta.

„Similar cu alte politici referitoare la dezinformare, TikTok a început să lucreze cu parteneri independenţi de fact-checking prin care se asigură de acurateţea conţinutului. În plus, platforma a introdus şi un nou instrument de căutare care îi redirecţionează pe cei care caută conţinut legat de schimbările climatice către informaţii oficiale”, se arată în comunicatul companiei.

TikTok a introdus Biblioteca de sunete comerciale (Commercial Music Library – CML), o bibliotecă globală de muzică pre-autorizată care ajută brandurile de toate dimensiunile să găsească mai uşor muzica potrivită pentru conţinutul de pe TikTok. Biblioteca de sunete comerciale conectează brandurile cu peste 1 milion de sunete şi melodii ale artiştilor consacraţi şi emergenţi, pentru a le ajuta să spună poveşti noi mai uşor, mai rapid şi mai creativ şi să interacţioneze cu audienţe noi.

În plus, TikTok continuă eforturile pentru a extinde instrumentele destinate brandurilor şi anunţă Programul Artist Impact. Noul program aduce şi mai multă muzică de la artişti globali pe platformă şi oferă oportunităţi mai mari companiilor şi artiştilor să se conecteze. Programul le permite artiştilor să îşi monetizeze muzica pe TikTok şi brandurilor să folosească sunetele în conţinutul lor pentru a fi descoperite şi redescoperite pe pieţele din întreaga lume.

„TikTok va continua să investească în îmbunătăţirea funcţiilor actuale şi în dezvoltarea unor instrumente noi pentru a ajuta comunitatea să rămână în control în timp ce îşi exprimă creativitatea, se conectează autentic şi se distrează pe platformă”, dă asigurări platforma.

TikTok este destinaţia principală pentru conţinut video scurt pentru mobil. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul şi Tokyo.

Articolul precedentProiectul care obligă proprietarii de terenuri să îndepărteze ambrozia pe tot parcursul anului, adoptat de Senat
Articolul următorOFICIAL: Guvernul majorează salariile profesorilor