Temperaturi scăzute și vreme instabilă astăzi, în majoritatea regiunilor, mai rece decât în mod obișnuit în a doua decadă alunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest-sud-vest.

Vor fi înnorări accentuate și va ploua pe arii extinse în Oltenia, Transilvania, sudul Banatului și vestul Munteniei, precum și în zona de munte unde se vor acumula cantități de apă importante, în medie de 25…35 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp.

În restul țării cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala local și în cantități în general moderate (cu probabilitate mai mare în sud-estul și nord vestul teritoriului).

Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul țării și în extremitatea de vest, dar de scurtă durată, asociate averselor și în partea central-sudică a teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei și în Maramureș și 27…28 de grade izolat în Muntenia și vestul Dobrogei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade.

Articolul precedentSărbătoare 12 iunie – Astăzi începe postul – Ce sfinți sunt pomeniți în calendarul ortodox
Articolul următorGeorge Soros se retrage de la conducerea imperiului său – Cine îi va prelua funcțiile