În cursul zielei de ieri, 14 octombrie a.c., în intervalul orar 10:00 – 12:00 au fost verificate 25 de taxiuri pe raza municipiului Slobozia și au fost constatate 23 de abateri privind activitatea taximetriștilor.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat verificarea legalității desfășurării activității de transport rutier de persoane în regim taxi, impunerea respectării normelor legale privind desfășurarea activității de transport rutier de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice a autovehiculelor, verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat și verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de vehicule, ce efectuează transport rutier de persoane în regim taxi.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4190 de lei, dintre acestea 20 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației rutiere, defecțiuni tehnice, sau încălcarea regulilor de circulație și 3 amenzi fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

De asemenea, ca măsură complementară, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Sursa: Realitatea de Ialomita