Surse din partidul lui Victor Ponta susțin că Mircea Diaconu va câștiga primul tur de alegeri la Urziceni. Optimismul suporterilor lui Diaconu se bazează pe faptul că mașinăria electorală a primarului PNL Constantin Sava, cea care și-a dovedit eficiența în 4 rânduri de alegeri locale, a părut gripată în campania electorală.

Liberalii refuză să comenteze aceste informații dar admit că la Urziceni campania electorală pentru Klaus Iohannis a fost anemică. Primarul Constantin Sava a negat însă orice speculații. Contactat telefonic, Sava a declarat că în turul doi se va implica total pentru victoria președintelui în funcție:

„Sunt prostii. Cum poate crede cineva asemenea informații? În primul tur o să vedem cam ce opinie are electoratul. Să aflăm ce vrea lumea. Dar în turul doi ne vom implica total. Cu cine aș putea să fac eu echipă la Pro România? Cu Peiu? Să fim serioși”.

Sava a negat că va candida pe listele Pro România la alegerile locale.  Speculații privind apropierea primarului Sava de Pro România au mai fost aruncate după ce, în urmă cu doar câteva săptămâni, câțiva primari PNL  s-au întâlnit la Fierbinți cu o echipă Pro România condusă de Marian Neacșu. S-a speculat că, deși n-a participat la întâlnire, Sava a trimis primari din sfera sa de influență pentru a discuta detalii legate de transfer.

Este bine cunoscuta rivalitatea dintre președintele PNL Ialomita, deputatul Tinel Gheorghe, și  primarul Constantin Sava. Acesta din urmă și-a manifestat intenția de a prelua șefia organizației județene. Dosarul penal fabricat de DNA și câștigat în instanță cu achitare pe toată linia l-a împiedicat să concretizeze demersul.

Mai mult, deputatul Tinel Gheorghe, contestat de mai mulți primari liberali din județ, și-a întărit poziția după scorul bun înregistrat la alegerile europarlamentare de anul acesta. În acest context șansele lui Sava de a obține sprijin de la centru pentru preluarea organizației s-au redus simțitor. Ambițiile politice ale longevivului primar de la Urziceni ar putea constitui un motiv suficient de puternic pentru a-l împinge spre o reorientare politică.

Cel de-al patrulea mandat al primarului Sava este puternic erodat de criza gunoiului , care durează la Urziceni de câteva luni bune. Există voci în PNL care cer ca Sava să nu mai reprezinte partidul la alegerile locale. De aici și situația tensionată din primar și partid.

Articolul precedentHCM Slobozia pierde la Baia Mare și se afundă în subsolul clasamentului
Articolul următorMiza ascunsă a alegerilor. Candidații fără șanse se îmbogățesc imediat după vot