Orezul, venerat în multe comunităţi, considerat un superaliment, este nelipsit din dieta asiaticilor. În China antică, de exemplu, orezul negru se credea că oferă longevitate, motiv pentru care nu oricine avea acces la el şi astfel a devenit alimentul interzis. Orezul negru este cel mai rar. Supranumit „orezul interzis” sau „orezul longevităţii”, mai poate fi găsit şi sub denumirile orez negru thailandez, Nerone sau Venere.

 

Orezul negru este bogat în fibre şi vitamina E, nu conţine gluten, iar cercetătorii spun că ajută la îmbunătăţirea memoriei. De asemenea, are un conţinut de antioxidanţi mult mai mare ca cel din afine. Astăzi este considerat noul superaliment! În China antică, pentru că era foarte rar, i se spunea „orezul interzis”. Cei care îndrăzneau să fure acest orez erau condamnaţi la moarte, pentru că fiind considerat extrem de preţios, se credea că oferă longevitate celui care îl mânca. Orezul negru capătă o culoare mov atunci când este gătit. Este foarte gustos, însă trebuie fiert mai mult ca cel alb, scrie ea.md.

Articolul precedentCe salariu are un angajat din Jandarmerie – grila de salarizare, cu tot cu sporuri
Articolul următorVremea se schimbă din nou, încep ninsorile! – Intensificări puternice de vânt cu rafale de peste 80km/h