Managerul Institutului „Matei Balș” din București, Adrian Streinu Cercel, a anunțat că peste 30 de probe de analize recoltate de la persoane din județul Gorj sunt negative, iar în cursul zilei de joi la Institutul „Matei Balș” au fost primite probe de la pacienți din mai multe județe, rezultatele acestora urmând a fi gata vineri.

În momentul ăsta nu avem niciun fel de analize pozitive. Peste 30 de probe din Gorj sunt negative, probe am primit și de la Prahova și vedem în cursul dimineții de mâine care vor fi rezultatele”, a declarat Adrian Streinu Cercel, joi seara, la TVR.

Acesta a precizat că cele mai vulnerabile la virus sunt persoanele de peste 65 de ani și „mai ales peste 80 de ani” pentru că este vorba despre persoane cu comorbidități.

Streinu Cercel a atras atenția asupra virusurilor gripale, patru la număr, care circulă în acest sezon.

„Problema rezida din faptul ca este vorba de un nou virus, care este un virus hibrid, nascut din aceeasi familie si fata de care noi, doctorii, nu stim cum se va comporta. Din momentul in care OMS afla de aparitia unui nou microorganism in circulatie, urmareste si alerteaza toate tarile pentru a se pregati, Doamne fereste, la o adica.

Asta nu inseamna ca vom avea zeci sau sute de decese pentru ca rata de agresivitate a acestui virus este mult mai mica comparativ cu a virusului gripal, pentru care avem vaccin, dar nu-l facem.

Daca punem in balanta cele doua microorganisme, diferenta este de la cer la pamant. Da, vom avea si noi probleme de la acest coronavirus, fara doar si poate. Problema este magnitudinea la care va fi aceasta problema si asta tine strict de noi, de fiecare dintre noi”, a mai afirmat managerul Institutului Matei Balș.

Articolul precedentCULISELE PUTERII, o nouă emisiune la Realitatea PLUS. Care sunt jocurile, tensiunile și aranjamentele din spatele scenei politice
Articolul următorPatriarhia Română recomandă evitarea sărutării icoanelor din biserică