Fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, condamnă vineri poziționarea PSD pe tema Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Marcel Ciolacu a spus astăzi că Secția specială nu trebuie desființată, ci făcută „mai funcțională”. Nimic neașteptat, pentru cei care au votat cu două mâini aceste legi ticăloase e greu să-și recunoască greșeala.

Poziția UDMR este deja cunoscută: deși au fost alături de PSD la mutilarea legilor justiției, declarativ au fost de acord cu desființarea, dar s-au dezis de programul de guvernare și au căutat în permanență nod în papură proiectului, susținând, în ultimă instanță, reînființarea sub o altă formă. Aceeași Mărie, cu altă pălărie.

PNL, care s-a urcat pe acest subiect, în care vedem azi că nu a crezut foarte mult, a susținut că vrea desființarea SIIJ, dar în realitate nu s-a zbătut să deblocheze proiectul și, de la un moment dat, a căutat să tragă de timp. Cîțu susținea de curând că desființarea SIIJ nu mai este o prioritate, acest subiect ținând mai degrabă de agenda anului 2024; iar Klaus Iohannis, președintele de facto al PNL, îmi sugera încă din luna mai să o las mai moale cu proiectul de desființare a SIIJ și să reluăm tema odată cu legile justiției.

Pentru ca ipocrizia să fie dusă până la capăt, mai rămâne acum ca președintele Iohannis să apară pe un cal alb și să anunțe, salvator, că SIIJ trebuie desființată. Și să îl înduplece, chipurile, pe Ciolacu să accepte mutarea SIIJ la Parchetul general, DNA și DIICOT urmând să fie lăsate fără competențele firești”, a comentat Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentTestele de salivă NU au ajuns nici acum în școli!1.100 de unități de învățământ își desfășoară activitatea în online
Articolul următorVIDEO Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională