Umiditatea bună în locuinţă este esenţială atât pentru sănătatea ta, cât şi pentru pereţii casei. Cea scăzută poate cauza probleme respiratorii, poate distruge mobilierul din lemn, în timp ce un nivel prea ridicat de umiditate duce la dezvoltarea mucegaiului şi a altor bacterii. 

Dacă ai descoperit că e prea scăzut nivelul umidităţii în casa ta, poţi folosi un umidificator pentru a remedia problema. În locul lui, poţi pune un banal bol plin cu apă pe calorifer sau în apropierea acestuia. De asemenea, poţi pune haine ude la uscat în interior, ceea ce va creşte gradul de umiditate în casă. Pe de altă parte, dacă umezeala e în exces în casa ta, ai neapărat nevoie de un dezumidificator. Însă există şi o alternativă naturală pentru acesta: plantele de apartament. Uite câteva dintre ele! 

Iedera

Unele studii sugerează că iedera poate contribui la menţinerea unui nivel echilibrat de umiditate în interiorul unei case, dar capacitatea acestei plante de a regla nivelul de umiditate este limitată şi poate varia în funcţie de specie şi de condiţiile de mediu. De asemenea, se crede că iedera poate contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului prin absorbţia şi filtrarea unor substanţe chimice din aer. Mecanismul prin care iedera absoarbe şi eliberează umiditate nu e pe deplin înţeles şi nu a fost demonstrat în mod concludent în studiile ştiinţifice. 

Feriga

Când eşti departe de a avea umiditatea optimă în casă, şi feriga poate fi de ajutor, deoarece şi această plantă pare că absoarbe excesul de umezeală. Feriga are frunze care sunt bogate în puf sau perişori fini pe partea inferioară. Aceşti perişori permit absorţia umidităţii din aer şi reţinerea acesteia în jurul plantei. 

Crinul păcii

Cu frunze lungi şi dese şi flori albe cu un miros delicat, această plantă are unele caracteristici care o fac potenţial utilă în menţinerea nivelului de umiditate într-o casă. Crinul păcii pare să aibă capacitatea de a absorbi umezeala şi de a purifica aerul, îndepărtând toxinele. 

Plantele care alungă țânțarii și insectele nedorite – Soluții simple și eficiente

Trestia mută 

Dieffenbachia iubeşte umiditatea, aşa că dacă nivelul de la tine din casă este prea mare, această plantă îţi poate fi de folos în a o absorbi. 

Tillandsia

Tillandsia este o altă plantă pe care o poţi ţine în casă pentru a absorbi excesul de umezeală. Având rădăcini externe, această plantă îşi ia apa şi substanţele hrănitoare din aer.

Aer curat 

Aeriseşte toate încăperile dimineaţa şi seara pentru a menţine un nivel optim de umiditate în casă. De asemenea, în încăperile în care se face adesea abur (bucătărie şi baie), asigură-te că ai o aerisire care să permită aburilor să iasă. Repară scurgerile, izolează bine casa, evită uscarea hainelor în interior sau gătitul fără ventilaţie adecvată şi vei avea o umiditate optimă în casă, conform doc.ro. 

Sursă text: Click.ro 

Articolul precedentFacebook face o schimbare majoră pe platforma de socializare – Când va intra în vigoare noua modificare
Articolul următorHoroscop 18 iulie – O zodie are șansa să dea un tun în afaceri, astăzi – Oportunitatea care nu trebuie ratată sub nicio formă