Slobozia va avea o sală polivalentă cu 2224 de locuri

Consiliul Local Slobozia a votat în unanimitate, în ședința extraordinară de luni, 9 iulie, studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico- economici aferenți obiectivului  „Sală Polivalentă cu 2224 de locuri”. Sala va fi similară cu Arena Națională și se regăsește pe lista investițiilor prioritare ale Companiei Naționale de Investiții

Valoarea investiției este de 66.509.295,99 lei, cu TVA, din care construcția și montajul 50.658.624, 07 lei, inclusiv TVA. Sala polivalentă de la Slobozia va avea o suprafață de 7000mp și va fi amplasată în zona Stadionului Nou de lângă Parcul Tineretului.

Primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, crede că investiția va introduce reședința de județ într-un circuit național al evenimentelor sportive și culturale.

Sala polivalentă va fi structurată pe 3 nivele ( pentru public, oficiali și presă), cu o zonă funcțională de bază, ce cuprinde suprafața de joc, tribunele pentru spectatori și spații anexe. Gradenele retractabile permit practicarea tuturor sporturilor, la nivel profesionist, cât și găzduirea evenimentelor socio-culturale și de agrement.

Acest obiectiv se regăsește și în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Slobozia (S.I.D.U.), pentru realizarea, modernizarea și extinderea infrastructurii educaționale și sportive. Potrivit studiului de fezabilitate termenul de execuție a investiției este de 36 luni.

Investițiile în infrastructura sportivă sunt singurele realizări notabile ale primarului Adrian Mocioniu.

Pe lângă acest obiectiv municipalitatea a inaugurat de curând un balon presostatic, cu suprafață de joc multifuncțională, amplasat în incinta Liceului Tehnologic „Înălțarea Domnului”.

În anul 2018 Primăria Slobozia nu are alocate sume pentru învestiții noi. Circa 20% din bugetul local va fi direcționat pentru finanțarea investițiilor începute deja. Restul de 80% din buget va fi consumat pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare.

Articolul precedentIalomița se împrumută pentru a-și plăti pensionarii
Articolul următorDepozitul de deșeuri menajere de la Slobozia, autorizat ilegal