Slobozia va avea două sensuri giratorii unul lângă altul

dav

CNAIR şi Municipiul Slobozia au semnat un parteneriat prin care într-un an se vor realiza două sensuri giratorii în zona de est. Un nod rutier important în care foarte des se produc tamponări şi accidente cu victime din pricina aglomeraţiei şi proastei semnalizări rutiere.

Intersecţia şoselei naţionale ce vine dinspre Autostrada Soarelui cu varianta de DN 2A Bucureşti – Constanţa şi cea dintre intrarea în municipiul Slobozia şi drumul naţional spre Brăila dau zilnic bătăi de cap conducătorilor auto.

Unul dintre cele mai aglomerate sectoare pe ruta Bucureşti – Moldova prin Brăila şi Galaţi se termină într-un „cedează trecerea” pus exact la intrarea în parcarea unui super-magazin. Grav este că accesul pietonilor de-o parte în alta a unui drum european al pietonilor se face pe riscul celor care aleg să traverseze în goană prin loc nepermis pentru că nu exită trecere de pietoni.

În tot acest haos generat de maşini şi pietoni care aleargă cu şacoşele în mâini, conducătorii auto aflaţi în tranzit se trezesc blocaţi între maşini mici şi camioane de mare tonaj şi aproape zilnic se produc tamponări. Au existat şi situaţii cu accidente deosebit de grave în care inclusiv oameni aflaţi la intrarea în magazin au murit striviţi sub vehiculele scăpate de sub control.

Autorităţi locale zac încremenite de ani de zile în promisiuni

Vreme de mai bine de un deceniu, la începutul fiecărui an bugetul municipiului Slobozia a avut prevăzute sume pentru demararea lucrărilor de fluidizare a circulaţiei rutiere prin realizarea banalului sens giratoriu menit a aerisi circuaţia rutieră.

De fiecare dată sfârşitul anului bugetar a găsit banii neatinşi pentru că funcţionarii publici au ales să se ascundă în spatele unor probleme de ordin birocratic.

Ba că o parte din teren este al Direcţiei Silvice, ba că o bucată aparţine proprietarului magazinului şi, peste toate, argumentul suprem că şoseaua este în administrarea celor de la Drumuri Naţionale şi nu se poate interveni cu bani de la bugetul local.

Indolenţa funcţionărimii pare a lua însă sfârşit. Primarul Adrian Mocioniu a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), prin DRDP (Direcţia Regională Drumuri şi Poduri) Constanţa , entitate ce are în administrare şi sectoarele de drumuri naţionale ce se întretaie la Slobozia.

„Am semnat un protocol cu cei de la Drumurile Naţionale şi vom pune la dispoziţie terenul necesar realizării a câte unui sens giratoriu în fiecare intersecţie cu probleme. Dumnealor vor realiza proiectul tehnic şi ne vor prezenta soluţia optimă iar municipalitatea va suporta costurile cu iluminatul public, va executa studiile geotehnice pe amplasamente şi va realiza accesul pietonal şi racordul arterelor rutiere locale.”, explică primarul municipiului.

Drumarii se angajează să elaboreze documentaţiile tehnice, să obţină avizul de la Poliţia Rutieră, să realizeze auditul de siguranţă rutieră şi să asigure semnalizarea rutieră corespunzătoare celor două intersecţii modernizate.

Edilul spune că dacă lucrurile decurg normal şi nu vor mai exista blocaje administrative până la sfârşitul anului proiectul tehnic al drumarilor ar trebui să ajungă pe masa autorităţii locale.

„Funcţie de soluţia găsită noi ne angajăm ca în bugetul pe anul viitor să prevedem toate sumele necesare realizării în comun a celor două sensuri giratorii. Sperăm şi ne dorim ca până în septembrie 2019 lucrările să fie finalizate.”, anunţă optimist Adrian Mocioniu.

 

 

Articolul precedentPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști
Articolul următorO bătrână de 74 ani şi-a petrecut noaptea în latrină!