Senatorul PMP Gabi Ionaşcu atrage atenţia autorităţilor judeţene că administrarea defectuoasă a celei mai mari unităţi medicale din judeţ va duce la retrogradarea Spitalului Judeţean la ultima categorie de acreditare, echivalentă cu statut de spital nou înfiinţat.

„Este foarte grav că un Spital Judeţean de asemenea însemnătate este manageriat atât de prost! Managementul dezastruos este evident, 96,75% cheltuieli pentru funcţionare şi doar 0,12% investiţii realizate. În aceste condiţii nu trebuie să ne mire că oamenii aleg să se trateze în alte unităţi medicale din afara judeţului Ialomiţa.”, a comentat parlamentarul situaţia actuală a celei mai mari unităţi medicale din Ialomiţa.

Fără resurse financiare necesare dezvoltării unităţii medicale şi îmbunătăţirii actului medical şi a condiţiilor oferite pacienţilor (cazare şi hrană), Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia tocmai ce a fost încadrat la categoria a V-a de acreditare. Şefii unităţii medicale au primit termen şase luni pentru remedierea problemelor constatate în procesul de auditare iar dacă acestea rămân sub parametri se va ajunge la retrogradarea cu încă o categorie.

„Ar fi un dezastru, sumele primite din bugetul de stat şi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ar fi drastic limitate şi Spitalul ar intra în colaps financiar. Între timp performanţele manageriale ale doamnei manager Mariana Iancu au dus datoria de la 800.000 lei la momentul preluării funcţiei la circa 3.000.000 lei iar pentru aceste „realizări” i s-a mărit salariu cu mult peste limita impusă de legislaţie”, adaugă parlamentarul.

Senatorul Gabi Ionaşcu face trimitere la un control recent al Camerei de Conturi Ialomiţa care a descoperit că managera Mariana Iancu a primit de la Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, o mărire de salariu ce depăşeşte cu mult grila corespunzătoare statutului unităţii medicale, document de control publicat de www.realitateadeialomita.ro. Încadrată în octombrie 2016 cu un salariu net de 4.500 lei, Mariana Iancu primeşte din luna aprilie 21.500 lei net pe lună, cu aproximativ 6.000 lei net peste grila legală.

 

Articolul precedentAccident cu 6 victime pe DN2A, la Andrășești. Un copil de 10 ani, decedat
Articolul următorHCM Slobozia şi-a spulberat adversarele şi a luat Cupa