Angajații din Educație anunță că intră în grevă generală! Anunțul a fost făcut de federațiile sindicatelor din învățământ. 

Federațiile sindicale din Educație au anunțat că profesorii intră în grevă generală la sfârșitul lunii mai. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, decizia a fost deja luată. 

Profesorii și angajații din învățământ se pregătesc să iasă din nou în stradă, pe termen nelimitat. Nemulțumirile sunt legate în special de salarizare. Potrivit uor surse, greva generală va fi declanșată din 22 mai.

Mâine, 16 mai, vor fi prezentate toate informațiile legate de greva generală a angajaților din Educație, au precizat federațiile sindicatelor din invățământ. Sindicatele din învățământ au anunțat că vor organiza o conferință de presă.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au anunțat că marți, 16 mai 2023, de la ora 11.00, vor fi făcute publice rezultatele Referendumului privind declanşarea GREVEI GENERALE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT, precum şi implicaţiile acesteia pentru procesul educaţional, se arată într-un comunicat de presă al federațiilor sindicale.

În urma anunțului de grevă generală în Educație, există probabillitatea ca examenele naționale să fie afectate de greva generală a profesorilor. Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor putea avea de suferit. Profesorii sunt hotărâți să protesteze până când parte din revendicările lor vor fi rezolvate. Astfel că este posibil ca acestea să fie amânate din cauză că profesorii au anunțat că intră în grevă generală din cauza neaplicării legii salarizării. 

În plus, angajările în Educație sunt puse în pericol de Ordonanța austerității. Foarte mulți angajați nu au ajuns la salariul de bază potrivit legii salarizării.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentBacalaureat 2023: Începe sesiunea specială a examenului pentru olimpici
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET