Guvernul adoptă, astăzi, majorările salariale pentru profesori. Asta, deși sindicaliștii au zis clar că refuză oferta și continuă greva în Educație. Școlile rămân așadar închise, iar examenele sunt puse sub semnul întrebării. Imediat după ședința de guvern, la 12:30, sindicaliștii vin din nou la Palatul Victoria pentru negocieri cu premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu. 

Reprezentanții sindicatelor discută cu cei din teritoriu, cu toți membri din țară și încearcă să își pună la punct strategia, să ia o decizie în privința a ceea ce vor cere astăzi la noua rundă de negocieri care va avea loc la 12:30.

Această rundă de negocieri vine imediat după ședința de guvern de la ora 12, în care va fi adoptată Ordonanța de Urgență prin care sunt majorate salariile profesorilor. Este propunerea guvernului de aseară, care însă a fost respinsă de sindicaliști.

Există voci care aduc acuzații grave. Sursele Realitatea Plus semnalează prezența unor membri AUR infiltrați în rândul sindicatelor care ar încerca să blocheze negocierile și să refuze toate propunerile venite din partea guvernului.

De altfel, aseară, imediat după negocieri, premierul Nicolae Ciucă a spus foarte clar faptul că aceasta a fost oferta finală a guvernului și că sindicaliștii  trebuie să ia decizia dacă acceptă sau nu această ofertă.

Noua rundă de negocieri dă înțeles faptul că mai există loc de aceste discuții, rămâne de văzut cu ce propunere vor veni sindicatele și dacă executivul va fi de acord cu această propunere.

Articolul precedentO nouă zi liberă pentru angajații de la stat și de la privat. În ce condiții se acordă
Articolul următorBară la bară pe Autostrada Soarelui. Rute alternative