Pentru călătorii în siguranță, polițiștii le recomandă celor care se deplasează cu autoturismul să conducă prudent, să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.

Având în vedere precipitațiile anunțate în județul Ialomița, sub formă de ploi, Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița recomandă conducătorilor auto:

Asiguraţi-vă întotdeauna că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ștergătoarele și instalația de climatizare să funcționeze perfect.

Nu frânaţi brusc! Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.

Nu îngreunați traficul prin opriri sau staționări în locuri nepermise.

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.

De asemenea, trebuie să efectuați fiecare manevră numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Manifestați atenție la pietoni și la celelalte categorii de participanți la trafic! Respectați-vă partenerii de drum!

Conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă.

În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălţi cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat.

În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedent103 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorDecizie FINALĂ a deputaților: Alocațiile de stat pentru copii NU vor fi majorate în acest an, de la 1 iulie