sursa foto - mediafax

Plenul senatului va lua act azi de împlinirea termenului pentru adoptare tacită în cazul a 115 inițiative legislative. Nu mai puțin de 22 de ordonanțe de urgență vor trece fără dezbatere prin senat.

Ordonanțe de urgență aprobate tacit

Printre cele 22 de ordonanțe ce vor trece fără dezbatere se numără OUG 6/2019 care instituie facilități fiscale care dă posibilitatea debitorilor să-și restructureze datorii la buget de până la 1 milion de lei. De asemenea și ordonanța de urgență care instituie sancțiuni pentru utilizarea dispozitivelor mobile de către șoferi va trece de Senat fără dezbatere. Modificare codului de procedură fiscală care introduce proceduri pentru evitarea dublei impuneri este și ea pe lista actelor normative ce vor fi aprobate tacit. Reglementări cu privire la asociațiile de proprietari, la integrarea ANOFM în rețeaua europeană de servicii de ocupare a forței de muncă, la calitatea serviciilor din domeniul sănătății sau care reglementează serviciile comunitare de permise și pașapoarte vor trece astăzi de Senat fără dezbateri.

Codul Penal modificat fără dezbatere

Printre actele normative aflate în dezbatere la Senat se regăsește o modificare a Codului Penal care înăsprește pedepsele pentru fapte comise asupra polițiștilor, jandarmilor, a personalului medical sau didactic. Și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este modificată fără dezbatere. Printre inițiativele legislative adoptate tacit se regăsesc modificări la legea privind reforma în domeniul sănătății, la Codul Silvic și regimul pădurilor, drepturile persoanelor cu handicap sau transferul unor bunuri din proprietatea publică a statului în proprietatea UAT-urilor.

Începând cu data de 23 octombrie activitatea senatorilor se oprește pentru a le da posibilitatea să participe la campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Lista completă a actelor normative adoptate tacit astăzi de Senat poate fi consultată aici.

 

Articolul precedentUnirea Slobozia pierde două puncte în prelungirile meciului cu CS Medgidia
Articolul următorUn tânăr aflat sub influența substanțelor cu efect psihotrop a cauzat un grav accident de circulație lângă Slobozia