Marian Pavel promite bani mai mulți pentru Slobozia

Bugetul pentru anul 2019 de care va beneficia municipiul Slobozia este cel mai mic din ultimii 10 ani. Ca o consecință logică, și banii destinați investițiilor sunt foarte puțini. Potrivit estimărilor primarului Adrian Mocioniu, Slobozia va avea un buget de investiții de numai 11,8 milioane de lei, din care aproximativ 6 milioane provin din PNDL 2.

În urma unor analize aprofundate s-au mai găsit circa 7,7 milioane de lei care ar mai putea alimenta bugetul de investiții. Banii provin din încasări suplimentare de 2,7 milioane lei de pe urma unui contract de concesiune reziliat, circa 3 milioane din excedentul anului trecut și alte 2 milioane de lei obținuți din tăierea unor cheltuieli de funcționare .

Chiar și așa bugetul pentru investiții este insuficient față de nevoile urgente ale municipiului. Canalizarea, stația de tratare a apei (pentru care există un parteneriat cu CJI în vederea implementării unei soluții nefuncționale) și drumurile sunt priorități pentru care nu există sume alocate în buget. Președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, a declarat într-un interviu acordat postului de radio Campus că banii pentru investiții importante la Slobozia vor veni și din alte surse:

„Vă garantez că municipiul Slobozia, în afară ce are în momentul de față pe PNDL, va avea o sursă de finanțare din fondul de dezvoltare de 10 miliarde de euro care este la dispoziția primului ministru. Și veți vedea proiecte finanțate din acest fond nu numai la Slobozia.  Vă spun că vor exista și alte surse de finanțare pentru investiții la Slobozia. Iar contractele vor fi semnate anul acesta și nu prin implicarea primarului Mocioniu, ci prin implicarea consiliului local”.

Pavel susține că primarul trecut în barca Pro România are o responsabilitate mare pentru subțirimea bugetului de investiții deoarece nu a depus proiecte finanțabile din PNDL 2. El s-a declarat de acord cu restructurarea de personal anunțată de Mocioniu, dar a explicat că restructurarea pe care consilierii locali o vor vota este cea care va avea susținerea viceprimarilor Gradea și Mușat.

Articolul precedentTe reproduci și câștigi. Un proiect de reproducere stimulată marca Victor Moraru!
Articolul următorScandal la Primăria Alexeni, fost consilier PNL către primar: „Ai uitat când mi-ai dat şpagă trei pui şi două milioane?”