Şefii PSD Ialomiţa regretă că i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD

Liviu Dragnea i-a susţinut personal în vara anului 2016 pe Marian Neacşu şi Victor Moraru.

Învinşi în bătălia cu liderul PSD, Marian Neacşu, preşedintele organizaţiei PSD Ialomiţa, şi Victor Moraru, şeful Consiliului Judeţean, spun că s-au grăbit atunci când în scrisoarea-protest au solicitat plecarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte de partid.

Liderii social-democraţi ialomiţeni îşi ling rănile după înfrângerea înregistrată săptămâna trecută în bătălia din Comitetul Executiv cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Trimis din judeţ cu mandat contra actualului lider naţional, Marian Neacşu, secretarul general al partidului şi liderul social-democraţilor ialomiţeni, a ieşit negru de supărare de la şedinţa furtunoasă.

După ce a încercat să mascheze dezamăgirea spunând diplomatic că PSD a ieşit mai puternic din tot acest scandal, Marian Neacşu a admis că a greşit atunci când i-a solicitat demisia lui Dragnea.

„Din punct de vedere statutar era foarte clar că nu se putea obţine la acest Comitet Executiv plecarea domnului preşedinte Dragnea, era foarte clar şi pentru noi, şi pentru domnia sa. Poate că dintr-o anume perspectivă ne-am grăbit cu faptul că am inserat în textul declaraţiei respective această solicitare (n.red. solicitarea ca Liviu Dragnea să renunţe la preşedinţia PSD). În mod normal ar fi trebuit să rămânem doar la cele 20 de obiective foarte importante la care ţinem în mod deosebit iar această concluzie să se fi desprins în urma discuţiilor.”, a precizat preşedintele PSD Ialomiţa.

Întrebat ce vor face parlamentarii din Ialomiţa de acum înainte, în contextul în care organizaţia judeţeană a mers pe ideea plecării lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, secretarul general Marian Neacşu a spus fără ezitare: „Parlamentarii vor veni la muncă şi-şi vor vedea de treabă pentru că chiar avem foarte multă treabă.” PSD Ialomiţa are în Camera Deputaţilor trei parlamentari (Mihăiţă Găină, Andrei Pop şi Ştefan Muşoiu) iar în Senat pe Marian Pavel, secretar în cadrul Biroului Permanent.

„Liviu Dragnea nu ar trebui să plece din funcţia de preşedinte! Cel puţin la acest moment!”

Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, nu a fost prezent la şedinţa organizaţiei judeţene în care s-a decis să se meargă la Bucureşti cu solicitarea ca Liviu Dragnea să nu mai fie în fruntea PSD. Abia revenit dintr-o vizită privată în Italia, şeful instituţiei judeţene a ţinut să-şi exprime părerea despre deznodământul şedinţei-maraton a Comitetului Executiv PSD.

„Eu am fost de acord cu decizia adoptată de organizaţia judeţeană, dar am o rezervă vizavi de un punct de pe ordinea aceea de zi. Eu nu am fost la şedinţa de la sediul PSD Ialomiţa dar am fost de acord, totul a fost ok mai puţin solicitarea ca Liviu Dragnea să renunţe la funcţia de preşedinte, cel puţin la acest moment.”, ne-a explicat Victor Moraru poziţia sa faţă de scandalul intern din PSD.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a adăugat că partidul va avea mari probleme dacă nu va reuşi să-i ţină în echipă pe parlamentarii din judeţele ce s-au arătat pe faţă împotriva lui Liviu Dragnea. „Este o problemă mare dacă 20 dintre parlamentarii PSD vor alege să nu mai susţină Guvernul, Marian Neacşu s-a chinuit să ia trei – patru voturi, greu de tot, vă daţi seama ce se va întâmpla dacă ai nevoie de 20, nu ai de unde să le iei.”, a adăugat Moraru.

Marian Neacşu şi Victor Moraru au fost susţinuţi în campania electorală din vara anului 2016 de Liviu Dragnea. Preşedintele PSD s-a deplasat personal la Slobozia pentru a participa la lansarea candidaţilor social-democraţi pe lista pentru Consiliul Judeţean şi pentru funcţiile de primari.

 

Articolul precedentPrimăria Slobozia distribuie cadouri asociațiile pensionarilor
Articolul următorConsiliul Judeţean Ialomiţa vinde plopii de pe marginea drumului