În timp ce protestarii contestă măsurile luate de autorități, în sediul Guvernului are loc o întâlnire între premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Cei doi discută chiar la această oră despre măsurile pentru redeschiderea școlilor. De altfel, premierul a fost chemat miercuri în Parlament să le prezinte.

Ludovic Orban va fi invitat in Parlament miercuri, 12 august, la Plenul reunit.

PSD i-a cerut premierului să prezinte un raport detaliat privind măsurile pe care Guvernul Orban le-a luat până acum pentru a combate pandemia de COVID. De asemenea, social-democrații vor să-l audieze pe Ludovic Orban cu privire la planul de redeschidere a școlilor.

Premierul Ludovic Orban a precizat că este disponibil să se prezinte cu toate datele în faţa Parlamentului.

„Aştept decizia Birourilor permanente reunite. Ştiţi că am fost invitat la Parlament, le-am răspuns că în cursul acestei săptămâni, fie astăzi, fie mâine, fie poimâine, fie joi sunt disponibil să mă prezint în faţa Parlamentului cu toate datele solicitate”, a spus Orban.

 

Articolul precedentDouă proteste în Piața Victoriei: Doi ani de la violențele din 10 august versus nemulțumiri la măsurile luate de Guvern în gestionarea pandemiei
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 42. Reconversie profesională pentru interlopi