Se împlinesc azi 2 luni de la confirmarea primului caz de infestare cu noul COVID în România. Din acel ,,moment zero” și până în prezent au murit peste  600 de români în țară și alți peste 70 în străinătate, iar numărul celor contaminați se apropie de 11.000. Ziua de 25 aprilie, a marcat și cel mai negru bilanț, 34 de decese raportate. Realitatea.net vă prezintă statisticile ultimelor 2 luni.

PRIML CAZ DE CONTAMINARE

Pe 26 februarie, aproape de miezul nopții, într-o conferință de presă fulger la Ministerul de Interne, autoritățile anunțau primul caz confirmat pozitiv. Bărbatul infectat cu COVID-19 era dintr-o localitate din județul Gorj, care ar fi intrat în contact cu un cetățea italian depistat pozitiv după ce s-a aflat în vizită în țara noastră, mai multe zile. Românul infectat cu noul virus a fost un caz ASIMTOMATIC. 

În acel moment, măștile chirurgicale erau deja sunt imposibil de găsit în farmacii sau pe site-uri. Produsul cel mai căutat nu mai putea fi cumpărat nici la prețurile exorbitante de câteva sute de lei la care se vindeau în urmă cu câteva zile. Pe 11 martie s-au închis și școlile, mai întâi ca măsură provizorie.

16 MARTIE, INSTITUIREA STĂRII DE URGENȚĂ PE O PERIOADĂ DE 30 DE ZILE, PRIMA ORDONANȚĂ MILITARĂ

Luni, 16 martie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pentru 30 de zile. O zi mai târziu este emisă prima ordonanță militară prin care se închid restaurantele și barurile, școlile rămân închise, iar zborurile între România și Spania, suspendate pentru o perioadă de 14 zile.  În acel moment, 168 de români fuseseră testați pozitiv.

22 MARTIE, PRIMELE DECESE COVID ÎN ROMÂNIA

La aproape o lună de la apariția temutului virus în România este anunțat și primul deces. Un pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Tot pe 22 martie au mai fost anunțate alte 2 decese.

La vremea respective erau confirmate 367 de  cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Vezi VIDEO cu CELE MAI IMPORTANTE DECLARAȚII ALE OFICIALILOR ROMÂNI PE PERIOADA PANDEMIEI

BILANȚUL LA ZI

În luna care a urmat, numărul cazurilor de infectare și al deceselor anunțați zilnic a crescut relativ constant, astfel că pe 26 aprilie aveam 601 decese și 10.635 cazuri de infectare cu Covid-19.

 

Articolul precedentBilanțul deceselor în România, actualizat: 601 persoane infectate cu coronavirus au murit
Articolul următorNumărul persoanelor infectate cu COVID-19 în România, a depășit 11.000