Este scandal uriaș în Coaliție după ce s-a dat startul la numiri politice în cele mai mari companii ale statului! Liberalii se revoltă după ce a fost înființată agenția care ar pune toate companiile controlate de stat în mâinile lui Marcel Ciolacu și ale lui Marian Neacșu. Este vorba despre Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice, care ar urma să funcționeze în subordinea Guvernului.

Parlamentarii PNL ar fi revoltați de proiectul de lege privind înființarea unei super-agenții de control absolut asupra tuturor companiilor cu capital de stat, cu toate că inițiativa a fost adoptat de guvernul Ciucă în decembrie anul trecut și a ajuns în Parlament.

Nemulțumirile de dată mai recentă par să aibă legătură mai degrabă cu faptul că, după rotativă, pârghiile agenției vor fi în mâinile PSD, mai precis a guvernului condus, cel mai probabil, de Marcel Ciolacu și a secretariatului general al Guvernului.

Miza conducerii acestei agenții derivă din faptul că aceasta are control absolut asupra administratorilor companiilor cu capital de stat, ceea ce deschide poarta numirilor politice în fruntea sau în consiliile de administrație ale unor entități precum Romsilva, CFR S.A. Hidroelectrica, Nucelarelectrica sau Romgaz,

În acest context, liberalii au cerut refacerea proiectului și eliminarea prevederilor care dau premierului, secretarului general al guvernului și șefului noii agenții putere absolută asupra conducerii companiilor de stat.

Una dintre temerile PNL este că PSD va putea să controleze nu doar companiile deținute de ministere, ci și firmele CJ-urilor și ale agențiilor de dezvoltare intracomunitară, agenții formate din zeci de primării care acum au un echilibru politic și pot derula proiecte majore de utilități, potrivit G4Media.

Articolul precedentCine le va îmbrăca pe Camilla și Kate Middleton la încoronarea regelui Charles
Articolul următorMai puține zile libere pentru angajați! Proiectul a ajuns deja în Parlament