Copii de toate vârstele s-au duelat pe tabla de şah pentru premiile puse în joc la "Cupa Satori" Slobozia.

Clubul Sportiv Satori a fost solicitat de Federaţia Română de Şah să organizeze al doilea turneu internaţional din 2018. 220 sportivi de toate vârstele din 40 de cluburi din ţară, Republica Moldova şi Bulgaria s-au luptat pentru medalii şi punctele puse în joc.

Municipiul Slobozia a fost gazda unui al doilea turneu internaţional de şah din 2018. Succesul evenimentului similar din luna martie i-a determinat pe cei din Federaţia Română de Şah să nu mai aibă răbdare până în primăvara anului viitor.

„Federaţia Română de Şah a apreciat eforturile noastre de la turneul din martie şi ne-a solicitat sprijin pentru încă un turneu internaţional în acest an. Ne-am mobilizat şi ne bucurăm că le-am oferit participanţilor posibilitatea de a juca în săli separate, în condiţii mult mai bune pentru şah.”, spune Cristi Ursu, preşedintele clubului organizator Satori Slobozia.

Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” a fost gazda turneului de şah, partidele desfăşurându-se în săli cu tablouri ale unor pictori contemporani ori alte lucrări artistice, lucru apreciat atât de sportivi cât şi de familiile care au ţinut să-i încurajeze.

Turneul s-a disputat pe sistemul de şah clasic 6 runde, open pentru copii, juniori şi seniori 60 minute, cu 30 secunde pentru o mutare. Grupele de vârstă ale participanţilor au fost 8 ani, 10 ani, 12 ani şi seniori peste 12 ani ELO-2200. „Cupa Satori” la şah s-a adresat şi copiilor sub 14 ani începători nelegitimaţi dar şi seniorilor nelegitimaţi cu vârsta peste 14 ani.

15.000 lei au pus organizatorii la bătaie ca premii pentru ediţia de toamnă a Cupei Satori la şah, o treime din valoare fiind asigurată de Primăria Slobozia. Fabrica de lactate Diami Slobozia a servit gratuit participanţii cu iaurturi naturale şi iaurturi de fructe iar distribuitorul Vlase Distribution a oferit câte o sticlă de apă sportivilor înainte fiecărei runde.

 

 

Articolul precedentPrimăria Slobozia pregătește 4000 de porții de fasole pentru 1 decembrie
Articolul următorMoraru vrea șefia PSD cu sprijin de la PNL