Artizanii tunului PNDL (foto- ziare.com)

În vreme ce tinerii frumoși și liberi să băteau cu ordonanțele pro hoție, în beciurile guvernului instalatorul șef Silviu Zdragnea monta ditamai sifonul prin care să scurgă nițel mărunt către baroneii de prăsilă din teritoriu care așteaptă mălaiul cu dinții la gard. În propoziție subiectul este reprezentat de vreo 30 miliarde de lei ce vor fi mătrășiți în 2019, bănișori ghidonați de teleormăneanul viclean către Ministerul Dezvoltării Regionale, un fel de Moș Crăciun al primarilor. Cum operațiunea este în curs de derulare am zis să dăm și noi un cap în gură și să invocăm istoria zbuciumată a PNDL, o excrocherie pentru care nimeni n-a ajuns după gratii.

PNDL nu vine

de la Porcăria Națională Liviu Dragnea așa cum am fi tentați să credem, ci de la Programul Național de Dezvoltare Locală, o mega excrocherie construită de ocnașul teleormănean în perioada în care a activat ca ministru în guvernul Puie Monta. Inițiat în 2013 de Ministerul Dezvoltării, PNDL a beneficiat de o alocare modestă, de numai 581 de milioane de lei. În 2014, înainte să plece din guvern pentru a deveni ocnaș liber de sarcini, Zdragnea alimentase sifonul cu nu mai puțin de 2,4 miliarde de lei. Adică 533 de milioane de euro. Cu acești bani PNDL a acționat, adică a sifonat, pe trei direcții: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană și infrastructura la nivel județean.

În perioada 2013-2014 PNDL a tocat 2,3 miliarde de lei, bani sifonați pentru finanțarea unor obiective incerte și cheltuiți după bunul plac al baroneilor de prăsilă. Alocările s-au făcut după dorința ocnașului teleormănean, care aproba cererile de finanțare după cum doreau grupele sale musculare. Iar printre firmele care au prestat pe finanțarea din PNDL Teldrum, firma ocnașului, este pe primele locuri din punct de vedere al sumelor facturate și încasate. Că doar Zdragnea nu face pomană pe gratis, da? Afirmația este desprinsă dintr-un raport al Curții de Conturi comis de nea Nicu Văcăroiu în 2016, între două vodci, document care deși consemna golănii cât China nu a produs nici un efect asupra stării de libertate a bandiților.

Fără a comite și o plângere penală la Parchet așa cum era legal, nea Nicu, aflat în prag de pensionare pe bază de pensie cât PIB-ul unui județ sărac, a consemnat niște treburi banditești de toată frumusețea. În esență, bănetul sifonat de tandemul Zdragnea –Servil Șaideh trebuia utilizat pentru plata datoriilor înregistrate de autoritățile locale ca efect al întârzierii cofinanțărilor datorate de guvern pentru respectivele investiții. În fapt, potrivit lui nea Vodcăroiu, bănetul a afluit după criterii neclare pentru finanțarea ideilor crețe puse în operă de baroneii de prăsilă. Nema controale, nema documente, nema finalitate! Așa poate fi rezumat raportul Curții de Conturi care a rămas undeva în cotloane după ce Silviu Zdragnea a devenit ocnaș iar în locul său a plantat-o pe fina Servil a lui Naș Nicușor.

PNDL se întoarce pe partea ailaltă

deodată cu ocnașul teleormănean devenit prin alegeri tătucul guvernului și parlamentului. Neputând opera direct ca efect al cazierului penal, Zdragnea și-a montat pionii și a dat drumul la treabă. Cu Servil Șaideh unsă ca ministrul al subdezvoltării și prosperității baroneilor locali de prăsilă, PNDL primește alocări de 30 de miliarde de lei numai buni de sifonat pe aceleași criterii ca în perioada 2013-2014. Adică vreo 6 miliarde de euro. Numai că de data asta baronul alfa Silviu Zdragnea a pregătit puțin infrastructura pentru ca drenajul mălaiului să se execute în siguranță și cu eficiență maximă.

Cu ajutorul a două Ordonanțe, respectiv 6 și 9, miniștrii cu cagulă ai guvernului Zdragnea au pus la cale un mecanism mai deștept decât cosorul lui Moceanu. Pe partea lemnoasă s-a introdus posibilitatea ca banii să afluiască către baronei și de acolo către Teldrum și alte firme abonate pe bază de voință liber exprimată a bandiților. Pe partea feroasă mălaiul se livrează sub formă de credite angajament care pot fi utilizare oricum și pentru orice.

Baronetul poate lua credit pentru butelie dar își poate cumpăra un elicopter dacă așa vrea mușchiul lui și dacă finanțarea are loc pe bază de contract multianual. În acest fel coordonatorul de joc Servil Șaideh poate distribui tranșe utile după cum dorește nasul Zdragnea. Cele două acte normative statuează că, prin derogare de la legea finanțelor publice, lege organică, se poate fura regulamentar. O asemenea golănie n-a făcut nici penalul Alfa al PSD, domnul Adrianus Năstase.

Cele două ordonanțe erau completate cu o a treia. Celebra Ordonanță 13 abrogată la presiunea străzii asigura imunitatea penală a bandiților prin atomizarea infracțiunii de abuz în serviciu și eliminarea completă a neglijenței în serviciu. Infrastructura era asigurată iar dezmățul urma să înceapă imediat după aprobarea la foc automat a bugetului, fost al Republicii, actual al baroneilor și asistaților. Corect, credem noi, căci manevra respectă fidel ideologia milenară a poporului tembel care acceptă furtul comis de guvernanți dacă primește și el ceva.

O flegmă pentru ministrul de finanțe

se impune deoarece consumul de rahat în spațiul public ar trebui amendat. Prinse cu pantalonii în vine marionetele lui Zdragnea din guvern au făcut ce știu ele mai bine. Au început să mintă. Ministrul de finanțe a declarat, după ce o parte a presei a demascat ordonanțele banditești, că au introdus în legea bugetului interdicția de utilizarea creditelor angajament în alte scopuri decât cele pentru care au fost aprobate și că  depășirea plafoanelor angajează răspunderea bandiților. Să mori tu?, au întrebat juriștii lucizi ai poporului! Ei au explicat că Ordonanțele modifică o lege organică, iar acesta nu poate fi bătută de o lege ordinară așa cum este legea bugetului.

Cu alte cuvinte, dacă legea finanțelor publice permite, precizările din legea bugetului sunt inutile ca frecția la un picior de lemn. Așa că anul acesta se va fura cu acte în regulă iar poporul plecat pe fentă nici nu va băga de seamă. De ce-o fi mințit ordinar gagiul cu părul alb de la Ministerul de Finanțe? Ca să se ducă lângă Zdragnea, la o adică!

Nu putem încheia fără un cuvânt la adresa flăcăului tomnatic Călin Anton Beton Tăriceanu, care se indignează ca proasta-n târg atunci când Binomul face anchete cu privire la decizii ale guvernului. În opinia acestui Dandanache cu papion procuratura nu poate să ancheteze miniștrii căci ei pot face ce-i taie capul întrucât răspund politic. Vânzătorul de mașini susține că Parlamentul este cel care trebuie să cenzureze hoțiile guvernului și nu binomu’, chiar și atunci când parlamentul și guvernul sunt manevrate de același infractor.

În cazul expus magistral mai sus de către noi treaba stă cam așa. Modificând legea finanțelor publice și permițând baroneilor să utilizeze creditele angajament pentru alte scopuri decât  cele pentru care au fost acordate guvernul golește de conținut infracțiunea de deturnare de fonduri în această speță. Iar asta favorizează furtul masiv din banii publici. E ca și cum guvernul abrogă infracțiunea de furt pentru ca miniștrii să poată da spargeri fără să fie condamnați. Asta este complicitate la furt și favorizarea infractorului și în orice sistem legislativ se pedepsește cu niște pârnaie. Pricepi cumetre? Binomu’, ne mișcăm și noi mai cu talent?

Va urma- PNDL 2 sau cum să furi 30 miliarde de lei în numele poporului!

 

 

 

Articolul precedentEroare la votare sau cum votează oamenii cinstiți niște hoți
Articolul următorBătrân din Fierbinți Târg, carbonizat în propria-i locuință