România a plătit primii bani pentru vaccinul anti-Covid! Ministrul de Finanțe a anunțat că a semnat plata avansului către Comisia Europeană, în valoare de peste 12 milioane de euro, relatează Realitatea PLUS.

„Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, a scris Florin Cîțu în urmă cu puțin timp, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook

Șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat, recent, că primele doze de ser ar putea ajunge în țară în mai puțin de o lună, în mai multe tranșe egale.

În total, în această etapă, 1,2 milioane de doze ar urma să fie repartizate României, ceea ce înseamnă că 600.000 de români vor primi serul în două doze.

Personalul medical, românii în vârstă de peste 65 de ani și cu boli cronice, persoanele care deservesc activități eșențiale precum cei din ministere și instituții centrale ale statului sunt primele categorii care vor beneficia de vaccinare.

O administrare a vaccinului la scară generală se va realiza cel mai devreme în vara lui 2021.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVIDEO VIRAL – Dan Barna reales la al 14-lea congres!
Articolul următorMajorarea pensiilor cu 40%, în dezbaterea CCR