Fermierii se revoltă și cer să fie corectat modul în care prețul laptelui se reduce cu 20%. Producătorii susțin că, de fapt, această ieftinire este susținută tot de fermieri și spun că asistăm la o reducere a prețului achiziției la poarta fermei, nu la o ajustare de preț din partea procesatorilor. Astfel, prețul laptelui va fi mai mic cu 20% pentru o perioadă de șase luni, însă scăderea nu se va simți în buzunarele românilor. 

Fermierii sunt extrem de indignați din cauza reducerii prețului laptelui cu 20% și aste pentru că, spun producătorii, această ieftinire se aplică doar în cazul lor și nu este susținută și de procesatori. 

Mai mult decât atât, această ieftinire este una infimă și asta deoarece – dacă la începutul lunii februarie prețul laptelui era cuprins între 9 și 11 lei – la începutul acestei luni prețul laptelui a fost cuprins între 7 și 9 lei. 

În plus de asta, toate alimentele se scumpesc la nivel mondial, dar și în țara noastră. Prețurile crescute se găsesc la lapte, la carne, dar și la zahăr. 

O ușoară ieftinire sesizăm la cereale și laptele. Specialiștii atrag atenția că recolta de anul acesta va fi mai scăzută. 

În topul scumpirilor de la noi stă zahărul, al cărui preț a crescut cu 60%, dar și fructele și legumele. 

Fermierii spun că dacă nu se va ține cont de solicitările lor vor ieși să protesteze din nou pe străzile din țară. 

 
 
Articolul precedentAccident șocant între o motocicletă și un autoturism
Articolul următorTOP. Care sunt cele mai puternice 20 de armate din Europa