Proiectul de extindere a rețelei de gaze naturale în municipiul Fetești pare a fi intrat în impas. În lipsa solicitărilor de la locuitorii cartierelor Coloniști și Fetești Gara. Oficialitățile locale au declanșat o campanie de conștientizare agresivă pe Facebook.

Proiectul care vizează extinderea rețelei de gaze naturale în cartierele Coloniști și Fetești Gară are o valoare de 168.714 lei și beneficiază de cofinanțarea GDF Suez. Pentru implementarea lui este nevoie ca cetățenii care locuiesc în aceste zone să-și exprime intenția de a se racorda la rețea. Acest lucru nu se întâmplă însă, oamenii fiind timorați de costurile mari de racordare dar și de valoarea facturilor pe care urmează să le achite lunar. În aceste condiții implementarea proiectului este pusă sub semnul întrebării.

Apelurile făcute către cetățeni pentru a depune cereri de racordare n-au avut succesul scontat. Ca atare s-a trecut la o campanie mai agresivă pe Facebook utilizându-se conturi fără identitate asumată. Mesajele îndeamnă cetățenii să depună cereri chiar dacă nu intenționează să se racordeze la rețeaua de gaze naturale . Mai clar spus, decizia de extindere a rețelei este forțată pe baza unor cereri artificiale. Mesajele sunt fără echivoc:

Dragi feteșteni care locuiți în Coloniști si Fetești sat, mergeți la primărie și faceți cerere pentru extindere rețelei de gaze naturale. Pana acum s-au depus doar 203 cereri și riscăm să pierdem acest proiect deoarece sunt prea putine cereri si nu se justifică investiția. Nu va ia mult timp. Mergeti cu actul de casa si buletinul si acolo completați o cerere tip. Cei care vedeți acest mesaj, spuneți-le si celor bătrâni care nu au net. Ajutați-i sa depună cererile. Semnarea acestei cereri nu obliga semnatarul sa-si traga gaze și nu plătește nimic. Acesta este un fel de sondaj pentru a justifica necesitatea acestui proiect de EXTINDERE A RETELEI DE GAZE„.

În ciuda acestor apeluri cetățenii refuză să dea curs invitației: „Am facut pana acum de 2 ori cereri si nr lor depășește cu mult 200 nu se mai gasesc sau zac aruncate nu stiu pe unde suntem la un stadiu de sat sau comuna pe cartiere si la taxe si impozite suntem municipiu strazile arata jalnic noroc ca nu am avut ploi abundente ca arătau mai rau nu exista interes al alesilor numai in prag de alegeri atunci suntem vizitati si ni se promit multe dar in zadar„.

În condițiile în care doar trei milioane de locuințe din cele opt milioane ale României sunt racordate la rețeaua de gaze naturale, resursele pentru extinderea rețelelor sunt alocate acolo unde cetățenii nu își permit racordarea. Zonele cu potențial economic mai au de așteptat până să beneficieze de gaz metan.

Articolul precedentPrimăria Slobozia refuză demontarea statuii lui Mihai Viteazu
Articolul următorȘtefan Sorin, noul viceprimar al municipiului Urziceni