Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, că medicamentul Remdesivir, folosit ca tratament împotriva Covid-19, ar putea fi produs la Antibiotice Iași cel mai devreme în doi ani, întrucât nu este linie tehnologică.

”Am avut o discuţie şi astăzi după-amiază voi fi la Iaşi, la Antibiotice Iaşi pentru a evalua… Din discuţiile preliminare nu există linie tehnologică. Nu avem încă posibilitatea. Capacitatea ar fi cam peste 2 – 3 ani până la cinci ani să putem produce cu o linie de producţie nouă şi cu patent”, a spus Tătaru, la Institutul Clinic Fundeni.

Întrebat și despre Euthyrox, medicamentul esenţial pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene, ministrul a anunțat că se fac importuri pentru a suplimenta dozele.

”Am solicitat această autorizaţie de import paralel. În acest moment, se fac importuri paralele pentru a suplimenta aceste doze, sperăm să ajungă şi la pacienţi”, a spus ministrul. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentAnchetă de amploare la Ministerul Sănătății privind achiziția măștilor pentru persoanele defavorizate
Articolul următorTransport agabaritic pe ruta Constanţa-Slobozia-Vama Albița.Trafic îngreunat!