Record de vipere în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. La o acțiune de evaluare, specialiștii au identificat zeci de șerpi veninoși sau pieile lăsate de aceștia, după năpârlire. Din punct de vedere al zonei, este o veste foarte bună, pentru că denotă scăderea unor factori nocivi care periclitează habitatul natural al șerpilor.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării a semnalat luni, pe pagină de Facebook, un record de vipere la o evaluare în două pătrate de probă din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Pe 11 mai au fost observate 26 de vipere de stepa si 14 exuvii (piei năpârlite) în zona Perișor-Periteașca. Având în vedere abundența mare de vipere din zona respectivă, se impune protejarea acestei, a anunțat INCDDD pe pagina de Facebook.

Habitatul viperei de stepă in Delta Dunării este reprezentat de zonele de stepă, zonele de sărătură şi dunele cu vegetaţie psamofilă, dar şi zone cu păduri rare pe nisipuri sau zone mai umede cu Juncus.

Articolul precedentGabriela Firea: „Nu se separă copilul de familie, din contră. Vă dau cuvântul meu de om, de mamă, că nu există nicio prevedere în acest sens”
Articolul următorRocada premierilor. PSD și PNL, ședințe paralele la Parlament. Ciolacu își creionează guvernul