Pentru evitarea evenimentelor nedorite, polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării regulilor de circulație.

În condițiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranța circulației rutiere, polițiștii recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât și pietonilor să manifeste prudență în trafic și să respecte regulile de circulație.

Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiați  și de o bună funcționare a ștergătoarelor și a instalației de climatizare și dezaburire.

Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață, în condiții de ceață densă.

Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Toți ocupanții autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranță!

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

Fiți atenți în permanență la polițiștii din stradă și urmați-le semnalele și recomandările

Și pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

 

 

 

 

Articolul precedentIalomița. Ucrainean rănit după ce s-a răsturnat cu TIR-ul pe DN2
Articolul următorLIGA 3 Recolta Gh Doja – Farul II 0-2.