Poliţiştii  sunt la datorie şi acţionează pentru fluidizarea şi monitorizarea traficului, în vederea prevenirii producerii unor evenimente grave pentru cei care aleg să călătorească în minivacanţa de 1 Iunie și Rusalii.

Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Pe autostrăzi, semnalizaţi din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiţi banda de urgenţă şi conduceţi cu atenţie sporită.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

 

Articolul precedentPeste 150 de sancțiuni date de polițiștii ialomițeni
Articolul următorCu protestele în stradă, deputații dau startul angajărilor în Parlament. Noi angajați, așteptați în comisiile de lucru