Prim-vicepreședintele PNL a dat ca sigură rocada premierilor și spune că, cel mai probabil, de 1 iunie România îl va avea premier pe Marcel Ciolacu.

Prim-vicepreședintele PNL consideră că singura versiune privind rocada guvernamentală este respectarea protocolului semnat în decembrie 2021. Rareș Bogdan spune că nu înțelege de ce anumiți miniștri țin cu dinții de scaun și este de părere că nimeni nu este de neînlocuit.

Discuția a fost în Sala Transilvania din Palatul Victoria, iar după trei ore și jumătate de discuții s-a aruncat această negociere pe masă. Ciucă a spus: haideți să purtam o discuție așezată între toți, cu Finanțele și Justiția, dar la care noi PNL am spus că nu suntem de acord cu impozitarea progresivă. Există principii de neutralitate fiscală, nu trebuie să prejudiciezi niciun contribuabil. Nici la impozitarea bugetarilor nu ne putem juca. Dar sunt cazuri cu pensii de 20.000 de lei. Trebuie reglate aceste chestiuni, dar totul trebuie făcut în ton cu Constituția. La fel pe tăierea pensiei speciale a fost o lege scrisă prost, iar Curtea Constituțională a României și Avocatul Poporului le-au atacat în justiție

„Cea mai facilă soluție în Coaliție este respectarea protocolului”

Am spus extrem de clar, alături de alți colegi din PNL. Ca să nu există niciun fel de negocieri, că apare ca un fel de vânătoare de funcții, protocolul semnat în decembrie trebuie respectat. Acesta spune că PNL va pune oameni la vicepremier și finanțe și transporturi, iar PSD are premierul și la miniștrii la justiție și fonduri europene.

Nu cred că în PNRR există condiționalitatea Grindeanu la transporturi. Soluția este rocada semnata acum doi ani. Ciucă nu a venit până acum cu altă propunere. Rotativa nu se face pe 24 mai și nici pe 25, ci până 1 iunie. Până la momentul iunie, până de Ziua Copilului, vom avea un guvern. Eu nu vreau tensiuni în PNL. Când Ludovic Orban a cedat Transporturile, au fost tensiuni, nici Cîțu nu a obținut acest minister, la fel, a fost tensiune. Cea mai facilă formulă este păstrarea protocolului.

„Nu intru Grindeanu în polemici, dar nimeni nu este de neînlocuit”

Din informațiile mele Iohannis cere păstrarea protocolului ca să nu ajungem in vara cu negocierile. Avem PNRR, război, criză agricolă, avem multe probleme. Important este să fie un liberal, indiferent cine e, contează asumarea și dedicarea acelui om. Important este la ca SGG să vină domnul Abrudean sau alt liberal, așa cum e în protocol. Înțeleg că unii vor să își păstreze funcțiile, dar hai să fim serioși și să respectam ce am semnat. Nu intru în polemici cu Grindeanu. Sunt absolut convins că nimeni nu este de neînlocuit. Nu țin cu dinții să fiu ministru. Mă știe lumea pe stradă fără să fiu ministru. Dacă mă duc la o conferință aduc mai mulți oameni decât un ministru. Iar asta e dureros.

În coaliție lucrurile merg, nu vine nimeni să ne spună ce să facem. Eu rog fiecare ministru să nu fugă de presă și să explice oamenilor.

Subiectul Bîstroe îl cunosc bine. Un înalt oficial al CE mi-a spus: „acolo nu mor nici români, nici germani, ci ucraineni cu arme de la toți.

Pe chestiunea legată de Cătălin Predoiu. Cunosc discuțiile pe subiectul ridicării MCV. A fost trecută în umbră de refuzul Schengen. Dacă nu era Cătălin Predoiu acolo, era complicat să ducem MCV la capăt.

Nu înțeleg condiționalitatea de un nume si portofoliu. Ministerul Transporturilor, administrativ economic politic, Justiția și Fondurile Europene nu echivalează cu Transporturile.

Dacă în partid se va merge pe un schimb, atunci conducerea își asumă. Poziția mea e să mergem pe respectarea protocolului. Nu știu dacă ceilalți lideri ai partidului gândesc la fel ca mine”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL

Citește și: Rareș Bogdan, despre măsurile de austeritate: „Agențiile de reglementare în care veniturile sar de 10.000 euro trebuie reglementate”

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorCum a fost șantajată compania Euroins și de ce n-a cedat