Unirea Slobozia şi Rapid Bucureşti au oferit fotbal puţin celor 1.500 spectatori care au îngheţat în tribune.

Rapid Bucureşti a învins pragmatic Unirea Slobozia şi are trei puncte în plus faţă de urmăritoare în clasamentul seriei a doua din liga a treia.

Rapid câştigă în stil italian şi se distanţează în fruntea clasamentului. Un gol marcat din nimic a fost suficient pentru o victorie obţinută pe terenul uneia dintre contracandidatele la promovare.

„La pomul lăudat să nu te duci cu sacul!”, spune un înţelept proverb românesc şi de acest lucru s-au convins pe dârdâiala lor 1.500 de spectatori prezenţi să asiste la un meci jucat la un singur grad cu plus în termometre.

Obligaţi de statutul de gazde dar şi de handicapul de un punct din clasament, fotbaliştii antrenaţi de Enache Costea au avut o primă jumătate de repriză consistentă, cu o posesie superioară şi cu o mare ocazie de gol.

Era minutul 18 când Adrian Răduca a centrat precis până la atacantul Nelu Bucă dar mingea trimisă cu capul este respinsă senzaţional de portarul Virgil Drăghia.

Cu glonţul trecut pe la ureche, Rapid ripostează cinci minute mai târziu. Centrare în careu, reluare cu capul a lui Adrian Neacşu şi Constantin Toma respinge de pe linia porţii.

Aveau să fie unicele ocazii cu adevărat clare într-o repriză în care Unirea şi-a dorit mai mult şi a construit cu migală fiecare atac în vreme ce Rapid s-a mulţumit să contraatace tăios.

Rezerva de aur a lui Daniel Pancu

Partea secundă arată două echipe preocupate mai mult să apere un punct decât să muncească pentru a câştiga trei. Pe fondul unui meci cenuşiu şi plin de întreruperi antrenorul oaspeţilor îl trimite pe teren pe Fagundes Robinho iar briliantul său avea să înscrie unicul gol al meciului.

Minge recuperată în propriul teren şi bubuită în adâncime, Robinho scapă de marcajul prea larg al lui Romeo Soare şi rămas singur cu portarul Leo Dobre îl execută cu un şut plasat.

Era minutul 69 şi cu un gol în plus pe tabelă meciul se urâţeşte şi mai mult. Se schimbă cel mult trei – patru pase şi jocul este întrerupt fie pentru fault, fie pentru aut.

Supăraţi că au primit un gol atât de stupid, fotbaliştii de la Unirea încasează în câteva minute trei cartonaşe galbene pentru tot atâtea faulturi venite pe fondul neputinţei de a controla şi construi cu adevărat faze periculoase.

Din nimic Unirea Slobozia poate obţine egalarea dar centrarea – şutată din minutul 85 este scoasă în ultim moment în corner de portar şi Rapid se impune cu 1 – 0.

Victoria consolidează poziţia de lider al seriei, singura ce asigură promovarea în liga a doua. CS Afumaţi urcă pe locul 2 după victoria cu 3 – 0 obţinută la Cernavodă iar Unirea Slobozia alunecă pe ultima treaptă a podiumului, la patru puncte după Rapid Bucureşti.