Rapid Bucureşti a câştigat la pas meciul cu Unirea Slobozia şi a promovat în Liga 2 cu două etape înainte de finalul campionatului.

Unirea Slobozia încheie încă un sezon în liga a treia departe de prima poziţie, singura ce asigură promovarea în Liga 2. Trupa lui Enache Costea nu a pus prea mari probleme în meciul jucat în capitală cu liderul Rapid Bucureşti.

Rapid Bucureşti a învins uşor pe Unirea Slobozia, scor 3 – 0, şi a promovat în liga secundă cu două etape rămase de jucat. Pentru echipa din Slobozia rămâne regretul că în acest sezon nu a reuşit să ia vreun punct celor două echipe din faţa sa, CS Tunari şi Rapid, campioana seriei a doua din liga a treia.

7.000 de suporteri entuziaşti au venit în Regie să se bucure de punctul necesar promovării matematice cu două etape înainte de finalul campionatului. Hotărâte să rezolve rapid calculele, gazdele au început în forţă şi în minutul 10 Marian Vlada ridică mingea cu capul spre vinclu dar portarul Marius Călinoiu se întinde şi scoate peste transversală.

Răspunde tăios Unirea Slobozia dar Adrian Răduca este egoist şi în locul unei pase spre un coechipier liber care ar fi înscris cu siguranţă alege un şut care se duce peste poartă.

Avertismenul este băgat în seamă de gazde şi în minutul 20 se produce deschiderea scorului: Marian Vlada primeşte în adâncime în poziţie suspectă de ofsaid, tuşierul nu ridică fanionul iar pasa precisă în careu este transformată în gol de Cătălin Hlisei.

Bucuria miilor de fani din tribune se dublează peste trei minute: fază prelungită de atac, mingea este respinsă până la marginea careului de unde Alin Cârstocea prinde un voleu perfect şi mingea intră în poartă după ce loveşte bara laterală.

Rapid Bucureşti are apoi o nouă ocazie de a înscrie în minutul 28 dar şutul din faţa careului mic expediat de Amir Jorza este scos in-extremis în doi timpi de portarul Marius Călinoiu iar la odihnă liderul seriei poate desface şampania bucuriei promovării.

Gol anulat aiurea oaspeţilor pe motiv de ofsaid

Unirea Slobozia începe ofensiv partea secundă pentru a arăta că nu a venit doar pentru a face act de prezenţă. Florinel Ibrian reia cu capul în minutul 53 dar mingea se duce puţin pe lângă poartă iar peste trei minute Adrian Gherasim trage pe scurt de la 20 metri puţin pe lângă vinclul porţii.

Aveau să fie ocaziile ce anunţau golul Unirii Slobozia din minutul 59: Constantin Toma pasează excelent pe culoar, Mihăiţă Năstase îşi lasă adversarul în urmă şi îl execută simplu de Virgil Drăghia. Spre surprinderea tuturor, golul este însă anulat aiurea pentru o poziţie de ofsaid inexistentă!

Scăpate cu bine, gazdele reuşesc împotriva cursului jocului din primul sfert de ceas al părţii secunde să înscrie şi golul trei, autor Marian Vlada care profită de o deviere fericită şi din postură de singur cu portarul nu iartă.

Unirea Slobozia cade definitiv şi Rapid Bucureşti încheie meciul cu două ocazii foarte mari. Mai întâi Alin Cârstocea trage în diagonală şi portarul respinge în corner pentru ca în prelungiri Liviu Drăghiceanu să trimită balonul razant cu bara laterală după ce scapă singur în careul oaspeţilor.

Rapid Bucureşti câştigă cu 3 – 0 şi fiesta începe în tribune şi pe teren, acolo unde Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a premiat echipa lui Daniel Pancu pentru promovarea în liga secundă.

RAPID Bucureşti: Virgil Drăghia, Ionuţ Voicu, Bogdan Manole, Adrian Neacşu, Mihai Demici, Amir Jorza, Alin Cârstocea, Cătălin Hlisei, Antonio Sefer, Petre Goge, Marian Vlada. Au mai jucat: Robinho, Liviu Drăghiceanu, Robert Băjan, Dragoş Grigore. Antrenor: Daniel Pancu.

UNIREA Slobozia: Marius Călinoiu, Ionuţ Ene, Vlad Suciu, Florinel Ibiran, Adrian Gherasim, Alexandru Chebac, Gabriel Teodorescu, Adrian Răduca, Mihai Adăscăliţei, Constantin Toma, Mihăiţă Năstase. Au mai jucat: Nelu Bucă, Florin Bălan, Marian Şerban, Mihăiţă Lemnaru. Antrenor: Enache Costea.

 

 

Articolul precedentHCM Slobozia este prima echipă calificată la turneul final pentru promovarea în Liga Florilor
Articolul următorFrecție la un picior de lemn – Poluatorul Clean Tech amendat, din nou, de Garda de Mediu