În meciul tur Loredana Vartic a înscris de cinci ori. În retur randamentul său a fost superior şi a scuturat de şapte ori plasa adversarelor de la Dunărea Brăila.

HCM Slobozia a terminat anul cu o victorie şi la mijlocul campionatului conduce autoritar prima serie din Divizia A. Trupa lui Gheorghe Covaciu se gândeşte deja la turneul ce se dispută cu locurile promovabile pe masă.

Puştoaicele de la echipa secundă a primei divizionare Dunărea Brăila au fost victime sigure în meciul de campionat disputat pe teren propriu chiar dacă HCM Slobozia a început cu frâna de mână trasă meciul de la Brăila.

Gândul că oricum punctele nu contează atâta vreme cât gazdele nu au drept de promovare şi poate perioada prea mare de pauză la meciuri oficiale au făcut ca tinerele de la Brăila să aibă iniţiativa în primele minute.

Ambiţioase şi dornice să arate că pot fi schimbul de mâine al echipei mari, Ştefania Epureanu şi Alina Czeczi au găsit culoarele de pătrundere şi au marcat goluri ce au ţinut pe tabelă un echilibru perfect, 7 – 7, după un prim sfert de oră alert.

Iritat de ineficienţa atacului dar şi de neatenţiile din apărare, antrenorul Gheorghe Covaciu le aduce la margine pe fetele sale şi le cere seriozitate şi concentrare.

Sfaturile sale sunt înţelese şi HCM Slobozia începe să arate şi pe teren de ce conduce autoritar seria şi este printre favoritele la promovare.

Opt goluri marcate şi doar patru primite aduc liniştea pe banca oaspetelor şi la odihnă se merge cu 15 – 11 pentru echipa retrogradată după patru sezoane consecutive şi care acum caută drumul spre revenirea în Liga Florilor.

Partea secundă s-a disputat în aceeaşi notă, experienţa Mădălinei Toma, autoare a 10 goluri în meci, s-a împletit fericit cu inspiraţia tinerei Loredana Vartic, de şapte ori marcatoare, iar HCM Sobozia a câştigat la o diferenţă de şapte goluri, scor final 32 – 25.

Oaspetele încheie anul pe primul loc în serie cu 27 puncte din zece meciuri disputate, urmăritoarelor Neptun Constanţa şi HCF Piatra Neamţ, ambele cu câte 20 puncte, rămânându-le doar bătălia pentru locul 2, cel ce asigură prezenţa la turneul pentru promovarea în Liga Florilor.

HCM Slobozia se va întoarce mâine la Brăila, de data aceasta pentru un turneu cu meciuri la alt nivel. Alături de echipa din Slobozia primele divizionare Dunărea Brăila, CSM Galaţi şi Gloria Buzău vor juca în cadrul „Cupei Dunării”.

DUNĂREA Brăila: Micu, Caraman, Gaspar (6), Czeczi (6), Epureanu (2), Coteţ (2), Ichim (5), Oprea (2), Vrabie (2), Popa, Sava, Teodor, Luca. Antrenor: Cristian Preda.

HCM Slobozia: Savko, Aron, Toma (10), Ivan (6), Vartic (7), Obedeanu (3), Georgescu (3), Sava (2), Jlezi (1), Neagu, Codrea, Naumenko. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

Articolul precedentPrimăria Slobozia se pregătește să-și ia o altă țeapă imobiliară la cimitir
Articolul următorAlexandru Potor nu mai este secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale