După mai multe ore de discuții și negocieri aprinse, partidele au reușit, luni, să ajungă la un consens. Cele mai multe comisii permanente din Senat și Camera Deputaților vor fi conduse de social-democrați, transmite Realitatea Plus.

COMISII PERMANENTE LA CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD a obținut șapte comisii la Camera Deputaților, respectiv Comisia pentru politică economică, Comisia pentru transporturi, Comisia pentru agricultură, Comisia pentru administrație, Comisia pentru învățământ, Comisia pentru abuzuri și Comisia pentru regulament.

PNL va conduce șase comisii: Comisia pentru buget, Comisia pentru mediu, Comisia pentru sănătate, Comisia pentru apărare, Comisia pentru tehnologia informației și Comisia pentru românii din afara granițelor

Alianța USR-PLUS a obținut patru comisii, respectiv Comisia pentru muncă, Comisia pentru cultură, Comisia juridică și Comisia pentru tineret și sport.

AUR, UDMR și minoritățile naționale vor conduce câte două comisii parlamentare. 

AUR a obținut Comisia pentru egalitate de șanse și Comisia de constituționalitate, UDMR – Comisia pentru industrie și Comisia pentru politică externă, iar Grupul minorităților naționale -Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru știință și inovare

COMISII PERMANENTE LA SENAT

La Senat, PSD va conduce opt comisii: Comisia pentru constituționalitate, Comisia pentru politică externă, Comisia pentru afaceri europene, Comisia pentru ape și păduri, Comisia pentru sănătate, Comisia pentru comunicații, Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru regulament

PNL a obținut șapte comisii: Comisia juridică, Comisia pentru apărare, Comisia pentru agricultură, Comisia pentru învățământ, Comisia pentru cultură, Comisia pentru transporturi și Comisia pentru știință, inovare și tehnologie.

Alianța USR-PLUS și UDMR au obținut la Senat câte trei comisii.
USR-PLUS va conduce Comisia pentru buget, Comisia economică și Comisia pentru muncă, iar UDMR – Comisia pentru administrație publică, Comisia pentru energie, infrastructură energetică și Comisia pentru mediu.

AUR va conduce Comisia pentru comunitățile pentru românii din afara țării și Comisia pentru abuzuri.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPNL, USR-PLUS și UDMR au semnat ACORDUL de coaliție în această seară. Orban: „Vom da României un guvern competent”
Articolul următorVIDEO | Realitatea PLUS, ajutorul lui Moș Crăciun