Deputatul Ștefan Mușoiu contrazice informațiile publicate de realitateadeialomița.net legate de finanțarea studiului de fezabilitate pentru realizarea pasajului rutier de la Drajna.

Speculațiile au apărut după ce, pe pagina sa de Internet, CNAIR a  publicat un comunicat de presă prin care anunța că a aplicat pentru obținerea unei finanțări europene destinate realizării studiului de fezabilitate. Deputatul PSD Ștefan Mușoiu susține într-un comunicat de presă că informația publicată de realitateadeialomița.net este rodul unei „interpretări eronate” a comunicatul de presă al CNAIR:

„Apariția în spațiul public a unui articol  într-o publicație locală cum  că guvernul nu ar avea bani pentru realizarea acestui proiect este doar o interpretare eronată a unei informații oficiale. În cadrul unei întâlniri de lucru tehnice la Slobozia a fost analizat împreună cu domnul Marian Dima, director DRDP Constanța, și  Gabriela Tudor, director tehnic în cadrul aceleași instituții, stadiul exact al lucrărilor. La discuții au participat și deputatul PSD de Călărași, Sorin Vrăjitoru, domnul Marian Ichim, director SND Călărași și viceprimarul Sloboziei, Rudolf Gradea.

Vom urmări pas cu pas realizarea acestui  proiect și vom face demersurile necesare astfel încât lucrurile să se miște într-un ritm accelerat iar construirea pasajului de la Drajna să înceapă la termenele stabilite. Sperăm ca la sfârșitul lui august sau cel mai târziu în septembrie studiul de fezabilitate să fie realizat, urmând ca apoi el să intre pe circuitul de avizare. Ne dorim ca această etapă să nu dureze mai mult de două luni, de obicei termenul este de peste un an.

Realizarea studiului de fezabilitate nu este condiționată de alocarea financiară europeană. Pasajul de la Drajna face parte dintr-un proiect mai amplu derulat pe fonduri europene care vizează modernizarea drumului TransRegio Brăila- Slobozia- Călărași- Chiciu, iar prima etapă a acestui proiect o reprezintă tocmai realizarea pasajului denivelat pe DN 21, KM 105+500. Săptămâna viitoare vor avea loc prospecții ale terenului din zona fundațiilor pilonilor pasajului”.

Comunicatul PSD nu explică diferența dintre valoarea contractului anunțată inițial de ministru Cuc și valoarea finanțării europene anunțată de CNAIR în comunicatul de presă. În luna mai ministrul anunța că valoarea contractului semnat pentru realizarea studiului de fezabilitate este de  431.977,35 lei. CNAIR a comunicat că a aplicat pentru finanțarea aceluiași obiectiv, valoarea anunțată lucrării fiind  de 542.493,30 de lei.

 

Articolul precedentMoraru se asociază cu Moraru pentru implementarea unor mini-proiecte
Articolul următorPoliția și Parchetul, adevărații criminali de la Caracal