Primarul Mocioniu și consilierii din cadrul CL Slobozia au plecat astăzi într-o excursie de două zile, plătită de contribuabili, la Sinaia. Este pentru a doua oară în acest mandat când aleșii locali chefuiesc în deplasare pe banii slobozenilor.

Pretextul este același:  o așa zisă instruire a aleșilor cu privire la prevederile Legii 215 privind administrația publică locală. Aleșii vor fi cazați la un hotel de 4 stele și vor avea toate mesele plătite. Sâmbătă ei vor audia un lector, care le va explica, inutil de altfel, cu ce să mănâncă legea în baza căreia își desfășoară activitatea.

Oficialii primăriei avansează un cost de 20.000 de lei pentru această paranghelie. Dar este foarte posibil ca nota de plată să fie sensibil mai mare având în vedere condițiile de cazare și masă, numărul participanților și onorariul lectorului.

Dragoș Soare, secretar general PNL: Eu am participat la o astfel de instruire, dar când am văzut despre ce este vorba mi-am plătit toate cheltuielile.

Secretarul general al PNL Ialomița, consilierul județean Dragoș Soare, spune că aceste instruiri de fațadă ascund, de fapt, chefuri făcute pe banii contribuabililor. Soare spune că și Consiliul Județean a organizat o astfel de instruire, care numai instruire nu a fost. În cadrul unei emisiuni la Radio Campus secretarul general al PNL a explicat:

Eu mi-am plătit participarea la o astfel de instruire. Ei (instituția- n.r.) plătiseră înainte dar la întoarcere eu am fost la casierie și am depus contravaloarea cazării și a mesei. Sper ca domnii consilieri locali liberali să procedeze la fel. Dacă se dorea a se face o instruire se putea face foarte simplu în oraș, în județ, în zona noastră. Ce pot să vă spun este că la astfel de manifestări nu despre instruire este vorba… Este obligatoriu ca cei care ocupă demnități să aibă un minim de pregătire. Dar de la obligația asta și până la merge la munte, la mare, în Deltă, într-un mic concediu e cale lungă. Mai ales că noi știm foarte clar că bugetul e sărac. Aici este o practică împământenită, care trebuie să dispară. Instruirile trebuie făcute cu un scop și acolo unde este nevoie. Eu am fost și știu ce se face. Confirm că a fost un obiectiv diferit față de ce trebuia să fie. A fost o plimbare la munte și punct. Aștept să-i văd pe colegii mei de partid dacă-și plătesc deplasarea”

În ciuda faptului că se instruiesc pe banii cetățenilor, singurele două proiecte inițiate de consilierii locali PNL sau PSD au fost declarate ilegale de către Instituția Prefectului.

 

Articolul precedentCornel Ianuș, comisar șef adjunct la Protecția Consumatorului Ialomița, demis pentru că a fost găsit băut la serviciu
Articolul următorCei patru frați Nicoliță vin optimiști să joace cu Unirea Slobozia